Ovnbagt broccoli

Ovnbagt broccoli – broccoli fritter!

Det aller nemmeste tilbehør til aftensmaden må være ovnbagt broccoli. I sin enkelthed er det bare broccoli i ovn, hvor det bliver sprødt, næsten ligesom broccoli fritter.

Server evt. en dip til – prøv en hjemmelavet aioli! Som i sin enkelthed er en hjemmelavet mayonaise med hvidløg!

Jeg tør næsten garantere er det er et sikkert hit for hele familien. Selv for dem som mener, at de ikke kan lide broccoli (måske fordi de tænker på den udkogte mormor grøntsag). Så sker der noget helt andet, når den grønne sag kommer i ovnen med olie og salt.

Ovnbagt broccoli

Sprød broccoli med salt og olie
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
3 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 1 broccolihoved i små buketter
  • 4 spsk olie
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Evt. BBQ krydderi

Fremgangsmåde

  • Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  • Skær ikke for meget af stokken på din broccoli når de skærer dem til mindre buketter - stokken smager også godt efter en tur i ovnen.
  • Broccoli buketterne kommes på en bageplade med bagepapir og olie, salt og peber kommes på.
  • De bages i 20 minutter og vendes evt. en enkelt gang undervejs. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Denne her udgave er den helt klassiske med salt, peber og lidt olie på. Du kan også drysse noget ekstra krydderi på – f.eks. 2 tsk. BBQ krydderi smager super godt på. Det er altid sjovt at prøve sig lidt frem med diverse krydderier.
  • De kan sagtens holde sig, efter at de er blevet lavet. Dog forsvinder det sprøde i dem, når de bliver kølet ned. Du kan evt lune dem lidt i ovnen, når de skal spises igen – så kommer lidt af sprødheden frem.

Ovnbagt broccoli

Få broccoli fritter ved at komme broccoli i ovn.

Normalt kender man broccoli fra, at den bliver kogt helt blød i en gryde med vand. Men rent faktisk kan de også blive lækre sprøde.

De bliver sprøde i kanten, når de kommer i ovnen og får en anden smag, end den som de fleste kendetegner ved dampet eller kogt broccoli! Det tager heller ingen tid at lave ovnbagt broccoli og kræver minimal af forberedelse.

Det kan være et godt alternativ til en salat eller måske de klassiske ovnkartofler, som man ofte laver som tilbehør til aftensmaden.

Jeg synes selv, at det er meget lækkert at spise grøntsager på en anden måde, end man normalt spiser dem. Og det er lige præcis derfor, at de er et hit herhjemme.

5 Responses

  1. ovnbagte brokoli og bagte rodfrugter til små frikadeller med tomat salat en god smagsoplevelse

  2. Det er sjovt, hvordan jeg dog har fået broccoli så mange gange, men aldrig i ovnen – det skal prøves i dag!

    1. Hej AK,
      Det er som om at man også mere tænker, at det skal i en gryde med vand, ik!
      Jeg håber at du kunne lide det. Jeg synes det er super lækkert!
      Kh Maria

  3. Skulle de blive sprøde? Jeg har måske brugt for meget olie….. Bliver lidt brune, er det meningen? Smager dejligt. Dbh Asta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..