Ovnbagt kylling i fad med grønt.
Her får du en nem opskrift på ovnbagt kylling i fad med grøntsager. Det er en perfekt hverdagsret.
Alle ingredienser kommes i fadet og tilberedes samtidig. Kyllingen bliver sprød på toppen og grøntsagerne er der stadig lidt bid i. Kyllingen afgiver saft og smag til grøntsagerne, som gør dem ekstra lækre. Sørg for ikke at lave alt for grove stykker, så når de ikke at blive tilberedt på samme tid som kyllingen.
Du kan evt. servere en dressing eller “kold sauce” til at dyppe grøntsagerne i. Hjemme hos os spiser vi ikke så ofte rigtig sovs men er i stedet meget glade for dip og dressinger.
Ovnbagt kylling
Ingredienser
- 600 kylling overlår underlår eller hele kyllinglår
- 600 g kartofler
- 400 g gulerødder
- 1-2 rødløg
- 2 tsk salt og lidt peber
- 1½ tsk tørret timian
- 4 spsk olie
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Fordel halvdelen af olien i bunden af et ovnfast fad.
- Skyl og skrub kartoflerne godt og dup dem tørre skær dem i grove stykker og kom dem i fadet.
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Pil rødløgene, halver dem og skær dem også i grove stykker. Vend det hele med olie, timian, 1 tsk salt og lidt peber.
- Kyllingen kommes ovenpå grøntsagerne og drysses med 1 tsk salt og lidt peber - gerne rigeligt med salt det er med til at gøre skindet godt sprødt.
- Kom fadet i ovnen i 45 minutter og server fadet på middagsbordet. Velbekomme!
Kylling i fad er en oplagt ret til de ekstra travle dage. Hvis der f.eks. er fritidsaktiviteter eller andet om eftermiddagen, som gør at tiden i køkkenet bliver ekstra knap.
Jeg er stor fan af de nemme hverdagsretter. Det er sjældent at jeg har lyst til at bruge flere timer i køkkenet om eftermiddagen. Men jeg meget gerne have at vi får hjemmelavet og nærende aftensmad og det gør vi i den grad med de nemmere løsninger.
Du kan finde flere aftensmadopskrifter med fjerkræ lige her!