Pandestegt rødspættefilet.
Her får du opskriften på en god pandestegt rødspættefilet. Rødspætterne her er vendt i rugmel hvilket smager super godt. Det er meget simpelt og en lækker tilberedning af friske rødspættefileter uden den klassiske panering i æg og raps.
Søger du den slags rødspættefilet, så prøv disse sprøde fiskefileter med remoulade til.
Pandestegt rødspættefilet kan du servere til frokostbordet. Påskefrokosten, julefrokosten eller andre højtider hvor fisken kommes på en skive rugbrød med remoulade og citron til. Du kan også, helt klassisk, servere det til aftensmaden med persillesovs og kartofler.
Pandestegt rødspættefilet
Friske rødspætttefileter vendt i rugmel.
Forberedelses tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
4 rødspættefilter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag
Ingredienser
- 4 rødspættefileter
- 1 dl rugmel
- 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber
- Rapsolie eller smør til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl fileterne og dup dem tørre i noget papir.
- Bland rugmel, salt og peber i en skål og vend fiskefileterne deri.
- Kom godt med fedtstof på en varm pande og steg fiskefilterne ca. 3 minutter på hver side. Vend dem forsigtigt med en palet så de ikke knækker.
- Når de er vendt dem skal du nok komme lidt ekstra fedstof på panden. De suger godt når de er vendt i rugmel. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Alt efter størrelsen på fisken skal der beregnes ca. 2 fisk pr. person til et aftenmåltid.
- Det er ikke så ofte at vi laver helt klassisk fisk med sovs og kartofler hjemme hos os. Men mere ofte laver vi en simpel salat, ofte gerne med spidskål og så koger vi nogle kartofler og gerne de nye når årstiden er til det.
- Vil du lave en portion til frokostbordet og forberede fisken på forhånd så kan dy stege dem på panden som fremgår i opskriften. Kom fisken på en tallerken og indstil ovnen på omkring 70 grader. Inden de skal serveres kan de få små 10 minutter i den lune ovn og så kan du servere lune fisk til frokostbordet.
- Fisken kan sagtens gemmes til dagen efter og nydes kold på et stykke brød.