Home Fisk Fiskefilet

Fiskefilet

by Maria
Fiskefilet

Fiskefilet med hjemmerørt remoulade

En frisk og ny stegt fiskefilet med hjemmerørt remoulade og så en citronbåd ved siden af. Det er simpelthen så godt!

Her får du opskriften på begge dele. Et frokostbord er altså fuldendt når sådan en portion lune rødspættefilter er med til bords.

De er nemme at lave og tager ikke lang tid. Til remouladen er brugt denne mayonaise. Men du kan selvfølgelig også købe en færdig udgave. I så fald anbefaler jeg, at du køber en “ægte maoynaise” som nogle slags hedder.

Fiskefilet

Fiskefilet

print
portioner: 4-6 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 4-6 rødspættefileter
  • ½ dl hvedemel
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • Rigeligt olie/smør til stegning
  • REMOULADE
  • 5 store spsk mayonaise
  • 3 store spsk pickles
  • Lidt salt og peber
  • Rugbrød, tomater, citronbåde og dild

Sådan gør du:

  • Kom mayo og pickles i en minihakker og kør den et øjeblik, drys med lidt salt og peber og smag til. Nogle fortrækker en meget fin remoulade og andre en mere grovhakket, det er helt op til dig hvor meget du kører den i minihakkeren
  • Kom mel på en tallerken sammen med 1 tsk salt og lidt peber
  • Pisk ægget i en dyb tallerken og kom rasp på en tredie tallerken
  • Vend først fiskefilterne i mel derefter i æg og til sidst i rasp
  • På en varm pande med olie/smør (jeg foretrækker en blanding) steges fiskefilterne ca. 4 minutter på hver side, drys evt med lidt ekstra salt
  • Server dem gerne lune. Sammen med citron- og tomatbåde, frisk dild, rugbrød og den hjemmerørte remoulade. Velbekomme!

Fiskefilet

 

Når fiskelfilterne er stegt er det jo ikke sikkert at I skal spise dem lige med det samme. I vores familie har vi tradition for, at få retter kommer på bordet lidt efter lidt. Sådan er det nok hos mange.

Her kan du så tænde ovnen på 50-60 grader og stille fisken ind i et ovnfast fad. Så holder de sig lune indtil de skal på bordet. Dog skal de ikke stå der i flere timer!

Jeg kan også anbefale dig at prøve denne skaldyrssalat til frokostbordet. Skaldyrssalaten og så denne opskrift på krabbesalat er utrolig populære til de årlige frokoster sammen med min familie.

Leave a Comment