Skaldyrssalat
Her får du opskriften på en lækker skaldyrssalat med rejer og krebsehaler.
Dressingen er rørt med creme fraiche og mayonnaise og får en skøn smag fra den friskhakket dild.
Jeg ELSKER pålægssalater, og har også lavet en hønsesalat med svampe som er et hit på frokostbordet.
Sådan en skaldyrssalat er perfekt på frokostbordet. Både til pinse, påske eller julefrokostbordet.
Skaldyrssalat
Ingredienser
- 300 g rejer og krebsehaler drænet vægt
- 100 g mayo
- 100 g creme fraiche
- 2 tsk ketchup
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- 2 spsk hakket dild
- ½ tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Dræn rejer og krebsehaler i en sigte.
- Imens røres alle ingredienserne sammen til dressingen og smages til.
- Vend rejer og krebsehaler i.
- Vend det godt rundt og smag evt på dressingen, om du synes, den mangler lidt smag. Velbekomme!
Forbered din skalddyrssalat.
Du kan sagtens lave skaldyrssalaten tidligere på dagen og stille den på køl, indtil den skal serveres. Nogle gange er det bare skønt at have lavet maden på forhånd. I hvert fald alt det som der er muligt at forberede.
Fordelen ved at lave den nogle timer før er, at den står og trækker smag. Du får derfor en mere smagfuld skadyrssalat på den måde.
Gør du dette, kan du også vente lidt med at smage den til, da det måske slet ikke er nødvendigt efter, at den har trukket nogle timer på køl. Jeg vil næsten råde dig til ikke at smage den til før, da det ville være ærgerligt.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan evt lave din egen mayonaise selv, det tager ikke særlig lang tid. Du kan med fordel lave dobbelt af, hvad du skal brige og servere den hjemmelavede mayo, som tilbehør til resten af frokostbordet. Køber du en færdig mayo, så vil jeg anbefale dig at købe en “ægte mayonaise”, det gør virkelig smagen meget bedre. Jeg er særligt fan af den fra Hellmanns, da de er godt cremet.
- Pålægssalater er lækre at servere til frokostbordet. Jeg har lavet en masse forskellige, som du kan finde. Der er blandt andet en lækker tunsalat, russisk salat og en krabbesalat. De finder ofte vejen til vores frokostbord herhjemme.
- Du kan finde flere opskrifter til frokostbordet lige her.