Skaldyrssalat
Her får du opskriften på en lækker skaldyrssalat med creme fraiche, rejer og krebsehaler. En skøn hjemmelavet skaldyrssalat med dild som er hakket fint og vendt i dressingen.
Sådan en skaldyrssalat er perfekt på frokostbordet. Både til pinse, påske eller julefrokostbordet.
Prøv også en skøn hønsesalat med svampe. Den er også et hit på frokostbordet.
Skaldyrssalat
Ingredienser
- 300 g rejer og krebsehaler drænet vægt
- 100 g mayo
- 100 g creme fraiche
- 2 tsk ketchup
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- 2 spsk hakket dild
- ½ tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Dræn rejer og krebsehaler i en sigte.
- Imens røres alle ingredienserne sammen til dressingen og smages til.
- Vend rejer og krebsehaler i.
- Vend det godt rundt og smag på dressingen. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Er du ikke så vild med enten rejer eller krebsehaler, så kan du sagtens undvære det i. Dressingen passer fint til at lave en rejesalat eller en ren krebsehalesalat.
- Er du ikke glad for dild så undvær det i dressingen. Men smag dressingen til, så den smager af noget.
- Du kan også lave din egen mayonaise selv, det tager ikke særlig lang tid. Du kan med fordel lave dobbelt af, hvad du skal bruge og servere den hjemmelavede mayo, som tilbehør til resten af frokostbordet. Køber du en færdig mayo, så vil jeg anbefale dig at købe en “ægte mayonaise”, det gør virkelig smagen meget bedre. Jeg er særligt fan af den fra Hellmanns, da den har masser af smag og er godt cremet.
- Du kan sagtens komme mere dild i din skaldyrssalat med dild, hvis du er særligt vild med det. Kom også altid en lille dusk dild på toppen – det ser så fint og dekorativt ud.
Forbered din skaldyrssalat med creme fraiche.
Du kan sagtens lave skaldyrssalaten tidligere på dagen og stille den på køl, indtil den skal serveres. Nogle gange er det bare skønt at have lavet maden på forhånd. I hvert fald alt det som der er muligt at forberede.
Fordelen ved at lave den nogle timer før er, at den står og trækker smag. Du får derfor en mere smagfuld skadyrssalat på den måde.
Gør du dette, kan du også vente lidt med at smage den til, da det måske slet ikke er nødvendigt efter, at den har trukket nogle timer på køl. Jeg vil næsten råde dig til ikke at smage den til før, da det ville være ærgerligt.