Hønsesalat

Hønsesalat med svampe.

Denne lækre hønsesalat med svampe og timian er værd at lave! En godt bud på en klassisk hønsesalat.

Den tager lidt tid at tilberede, da hønen skal koges, men til gengæld har den også en masse god smag i sig.

Mangler du flere pålægssalater til frokostbordet? Så prøv en lækker russisk salat, der har den flotteste farve.

Den er især perfekt til en god søndagsfrokost med familien, eller til højtidernes mange frokostborde.

Grøntsagerne som kyllingen koges sammen med giver også en masse smag til kødet. Og sammen med de ristede svampe og timian som vendes i bliver det altså en virkelig skøn opskrift med en masse gode smage.

Hønsesalat med svampe

En pålægssalat med kylling og lækre svampe
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
5 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • l. vand
  • 2 løg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • Ca. 5 lauerbærblade
  • 250 g champignon i kvarte
  • En klat smør
  • 2 spsk frisk timian hakket
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 150 g mayonnaise
  • 100 g cremefraiche

Fremgangsmåde

  • Skyl kyllingen og kom den i en stor gryde med vand, løg, gulerødder og laurbærblade
  • Lad kyllingen koge i 1½ time.
  • Vend den rundt i gryden undervejs.
  • Med en gaffel kan du tjekke og kødet er lyserødt.
  • Hvis det er tilfældet så giv kyllingen 20 minutter mere.
  • Du kan også sagtens slukke for gryden og lade kyllingen trække deri i en time.
  • Kyllingen tages op af vandet og kommes i et fad og afkøles lidt.
  • Når kyllingen er til at røre ved pilles alt kødet af og kommes i en skål.
  • På en varm tør pande steges champignonerne af.
  • Efter nogle minutter kommes en klat smør ved, ½ tsk salt, lidt peber og den friskhakkede timian.
  • De stegte champignon kommes i skålen til kyllingekødet.
  • Til sidst røres mayo og cremefraiche sammen med 1 tsk salt og lidt peber og cremen vendes i kylling og champignon. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan også bruge kogevandet til en suppe. Når hønen er pillet, så kom gerne skroget tilbage i gryden og kog det en ekstra time. Så har du en skøn base til en hønsesuppe!
  • Hvis du elsker en klassisk hønsesalat, kan du finde flere bud på retter til et skønt frokostbord her!

Tapas inspiration

Kan hønsesalat laves dagen før?

Hvis tiden er knap, så kan du eventuelt koge kyllingen dagen forinden, bare husk at pille kødet af mens den stadig er lun. Det er så meget nemmere, end når kyllingen er helt kold.

Skal det gå lidt hurtigere så kan du også sagtens købe kyllingefilter og koge. Det er en mere forsimplet udgave men nogle gange må det gerne være ekstra nemt. Kog kødet i ca. 20 minutter og så kan det skæres eller trævles fra hinanden.

Det er vigtig at huske på, at der ikke er en rigtig måde at gøre det på. Jeg har blot valgt en “luksus-udgave”, hvor man bruger en hel kylling. Tag du bare og brug kyllingefileter, hvis det er det, der gør, at du gerne vil prøve opskriften på hønsesalat med svampe.

Hele ideen med mine opskrifter er, at alle skal kunne være med, og de skal være nemt at gå til.

Find flere opskrifter på min blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..