Home Fjerkræ Hønsesalat med svampe

Hønsesalat med svampe

by Maria
Hønsesalat

Hønsesalat med svampe.

Denne lækre hønsesalat med svampe og timian er værd at lave! Den tager lidt tid at tilberede da hønen skal koges, men til gengæld har den også en masse god smag i sig. Den er især perfekt til en god søndagsfrokost med familien, eller til højtidernes mange frokostborde.

Du kan også bruge kogevandet til en suppe. Når hønen er pillet, så kom gerne skroget tilbage i gryden og kog det en ekstra time. Så har du en skøn base til en hønsesuppe!

Grøntsagerne som kyllingen koges sammen med giver også en masse smag til kødet. Og sammen med de ristede svampe og timian som vendes i bliver det altså en virkelig skøn opskrift med en masse gode smage.

Find flere bud på retter til et skønt frokostbord her!

Hønsesalat

Hønsesalat

Hønsesalat med svampe. Denne lækre hønsesalat med svampe og timian er værd at lave! Den tager lidt tid at tilberede da hønen skal koges, men til gengæld har den også en masse god smag i sig. Den er især perfekt… Frokost Hønsesalat med svampe European print
portioner: 4-6 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1½ l. vand
  • 2 løg, i grove stykker
  • 2 gulerødder, i grove stykker
  • Ca. 5 lauerbærblade
  • 250 g champignon, i kvarte
  • En klat smør
  • 2 spsk frisk timian, hakket
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 150 g myonnaise
  • 100 g cremefraiche

Sådan gør du:

  • Skyl kyllingen og kom den i en stor gryde med vand, løg, gulerødder og laurbærblade
  • Lad kyllingen koge i 1½ time – vend den rundt i gryden undervejs. Med en gaffel kan du tjekke og kødet er lyserødt, hvis det er tilfældet så giv kyllingen 20 minutter mere. Du kan også sagtens slukke for gryden og lade kyllingen trække deri i en time
  • Kyllingen tages op af vandet og kommes i et fad og afkøles lidt. Når kyllingen er til at røre ved pilles alt kødet af og kommes i en skål
  • På en varm tør pande steges champignonerne af, efter nogle minutter kommes en klat smør ved, ½ tsk salt, lidt peber og den friskhakkede timian
  • De stegte champignon kommes i skålen til kyllingekødet
  • Til sidst røres mayo og cremefraiche sammen med 1 tsk salt og lidt peber og cremen vendes i kylling og champignon. Velbekomme!

Tapas inspiration

Tilberedning og opbevaring.

Hvis tiden er knap, så kan du eventuelt koge kyllingen dagen forinden, bare husk at pille kødet af mens den stadig er lun. Det er så meget nemmere end når kyllingen er helt kold.

Skal det gå lidt hurtigere så kan du også sagtens købe kyllingefilter og koge. Det er en mere forsimplet udgave men nogle gange må det gerne være ekstra nemt. Kog kødet i ca. 20 minutter og så kan det skæres eller trævles fra hinanden.

Når hønsesalaten er lavet kan den opbevares i køleskabet i et par dage, i en tæt lukket beholder som denne Klip it fra sistema.

Leave a Comment