Russisk salat

Russisk salat.

Her finder du en nem og lækker opskrift på en skøn russisk salat.

Den russiske salat er en klassisk pålægsssalat med tern af kogte rødebeder som er vendt i en dressing lavet af creme fraiche. Det er en klassiker på det danske frokostbord.

Hvis du mangler en anden god pålægssalat til frokostbordet, kan du prøve denne lækre tunsalat.

Pålægssalaten er nem at lave, og smager meget bedre, end den du kan købe nede i supermarkedet. Der findes flere måder at tilberede salaten på, og her finder du min version af den fine salat.

Russisk salat

En klassisk oplægssalat med rødbede og creme fraiche.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 200 g rødbede
  • 1 æble, ca. 150 g
  • 150 g cremefraiche
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kog rødbederne i ca. 20 minutter.
    Er du i tvivl om de har fået nok så stik en kniv ned i rødbeden kan kniven komme i og slippe igen så er de færdige.
  • Kom rødebederne i koldt vand og smut skrællen af med hænderne.
  • Skær rødbederne i små tern. (Det kan være en god idé at tage handsker på).
  • Skær æblet i små tern.
  • Vend æble, rødbede og creme fraiche sammen i en skål.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Selvom at det hedder russisk salat, så lyder historien vist på, at det er en dansk opfindelse. Der er derfor ikke meget russisk over det, men det gør ikke opskriften mindre god.

Du kan også finde andre gode opskrifter på pålægssalater på min hjemmeside. Her kan du blandt andet finde en god skaldyrssalat eller krabbesalat.

Den russiske salat gør sig utrolig flot på både frokostbordet men også på den enkelte mad. Den har den flotteste røde farve, som er så fin at se på.

Hvis du får gæster til frokost, kan du passende lave den dagen før. Den kan godt tåle at stå på køl i en 2-3 dage.

Så snart at du har kogt rødbederne, tager det ikke lang tid at vende resten sammen til en flot, rød russisk salat.

Frokostsalaten kan bruges til et klassisk frokostbord til påske eller jul. Du kan også bruge det til en helt almindelig frokost, hvor du gerne vil have lidt ekstra. Dine gæster vil også elske det.

Mere inspiration til opskriften.

  • Det er super lækkert, hvis du serverer den russiske salat på et stykke rugbrød og med et kogt æg.
  • Jeg kan også anbefale, at det nydes oven på en god silde mad.
  • Den russiske salat kan nydes som en del af et stort frokostbord.

Russisk salat

2 reaktioner

  1. Russisk salat hentyder til farven på det gamle sovjetiske flag.
    Italiensk salat er det samme opskrift : orange (gulerødder) hvid (mayonnaise) grøn (ærter)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..