Krabbesalat

by Maria
Krabbesalat

Krabbesalat

Her får du opskriften på en lækker krabbesalat til frokostbordet.

Om det er en almindelig frokost, julefrokost, påskefrokost eller en pinsefrokost, så vil pålægssalaten egne sig.

Hvis du elsker skaldyr i salater, så kan du prøve en lækker skaldyrssalat også.

Denne krabbesalat er super nem at lave, og så smager den bare lidt bedre, end dem man kan købe sig til.

Krabbesalat

Lækker pålægssalat med imiteret krabbekød.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 40 g mayo
  • 40 g cremefraiche
  • ½ tsk dijon
  • 1 tsk ketchup
  • ½ tsk tomatpure
  • ½ tsk sød paprika
  • 1 knsp salt og lidt peber
  • 170 g surimi

Fremgangsmåde
 

  • Smuldr surimien i en skål.
  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen
  • Vend det sammen med fisken. Smag salaten til.
  • Kom krabbesalaten i en serveringskål og pynt evt med lidt dild på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I denne opskrift bliver selve dressingen lavet af en blanding mellem mayo, cremefraiche, dijon, ketchup og tomatpure. Man kan sagtens købe en god mayonnaise og bruge den.
  • Jeg køber ofte en færdigrørt mayonnaise og bruger den. Hvis det skal være lidt ekstra lækkert, så laver jeg selv en hjemmelavet mayonnaise. Det er slet ikke så svært at lave sin egen mayonnaise, og det kan faktisk laves på få minutter.

 

Hvad er surimi?

Du studser måske over, hvorfor salaten hedder krabbesalat, men der ikke fremgår krabbe af ingredienslisten? Jeg har kaldt den krabbesalat, da jeg bruger noget der hedder surimi.

Hvad er Surimi egentlig? Det går lige så ofte undere navnet crabsticks, crab fish eller “krab”. Det bruges i stedet for krabbekød netop i skaldyrssalater. Men det er også den slags som findes i de populære ‘California ruller’, når man køber sushi.

Det sælges som lyserøde eller orangerøde stave/stykker med et hvidt indre. Fiskekødet kan købes i de fleste lidt større supermarkeder, såsom Føtex og Bilka.

Det er en billigere form for “krabbe”, og så er det også mere tilgængeligt end almindelig krabbekød er. Jeg går meget op i, at mine opskrifter skal være nemme at gå til, og så gør det ikke noget, at de heller ikke er dyre at lave.

Når vi samles til højtider i min familie, så medbringer jeg altid denne salat. De elsker den, og jeg elsker, at den ikke er så svær at lave.

 

Krabbesalat

15 comments

Jørgen Jul Jensen 6. oktober 2020 - 13:45

Hvorfor hulen ikke bruge rigtigt krappekød?

Reply
Maria 6. oktober 2020 - 21:06

Hej Jørgen,
Tak for din besked.
Det kan man også sagtens.
Men det andet er mere tilgængeligt i supermarkedet og nemt at gå til.
Det er primært sådan mine opskrifter er bygget op.
Kh Maria

Reply
Henrik Wilken 14. oktober 2020 - 13:58

Kan du så ikke kalde det noget andet en krabbesalat? Det har jo intet med krabbesalat at gøre.

Reply
Maria 26. oktober 2020 - 8:47

Hej Henrik,
Det synes jeg er op til mig at beslutte hvad mine retter hedder 🙂
Som beskrevet i teksten kan man selv vælge hvilket man bruger i.
Opskrifterne skal ses som inspiration.
Man kan altid lede videre på det store internet efter andre opskrifter som falder mere i ens egen smag.
God dag,
Kh Maria

Reply
Mette 2. januar 2021 - 14:03

Enig

Reply
susanne Schmidt 15. oktober 2022 - 17:13

Du burde kalde det surimisalet, som det reelt er. Jeg er meget allergisk overfor torskearter, som SURIMI er lavet af. Blev derfor ret ærgerlig over du kalder det krappesalat. Hvis nogen serverede det for mig . Fik engang en terrine med krappe på en restaurent som forret til en fin fest. Jeg spurgte om det var krappe eller SURIMI og det svar at der brugte de kun rene varer ikke kunstige, så det var krappe. MENMEN ca. 1/2 time after at have spist det blev jeg syg og måtte tage hjem fra festen, FORdet var SURIMI ‼️‼️

Reply
Maria 21. oktober 2022 - 23:39

Hej Susanne,
Jeg er ked af at høre, at du blev syg til den fest.
Det er nemlig meget vigtigt at spisesteder er helt klar over hvilke fødevarer der serveres til deres gæster netop pga. allergener. For man kan jo ikke selv vide hvad der er i retten når man ikke selv har lavet maden.
Jeg deler herinde mine opskrifter og man kan frit vælge til og fra som man har lyst. Hvis man fx ikke er til surimi, eller ikke tåler dig som dig, kan man sagtens vælge krabbekød eller noget helt andet at komme i.
Kh Maria

Elmer Peterrsen 2. december 2020 - 22:04

Det er det samme som de sælger alle steder som krabbesalat, der er ingen der laver det med krabbekød

Reply
John Johansen 31. marts 2021 - 2:17

Hvad har surimi med krabbe at gøre?????

Reply
John Johansen 31. marts 2021 - 2:22

“Det synes jeg er op til mig at beslutte hvad mine retter hedder ”
Nix!

Noget der kaldes indeholdende krabbe, skal fandeme indeholde krabbe!

Jeg kan sagtens selv frwmstille en ret der kun indeholder surimi!

“Mad og kærlighed” ryger på min advarselsliste, med mindre du ændrer dit forkvaklede forhold til råvarer!!,

Reply
Brian 16. august 2022 - 15:08

Nu kan man jo sige, da det ikke sælges, men kun er ens egen opskrift, sku kam hun kalde det blåskimmelostkrabbesalt eller hjernedød fynssalat, her choice
Og hvf himle op over noget så lidt, du kan jo selv gå i SuperBrugsen og købe rigtigt krabbekød, det gjorde jeg, og det smager ski.. godt
Så tak for opskriften

Reply
Finn Jensen 22. august 2022 - 14:02

Her er da godt nok een der går i små sko. Den færdigkøbte indeholder ofte kun 5 % krabbekøg, hvor resten er surimi. Der er så nogen der kalder den Alaska-salat. det er da helt OK. Her kalder vi den også krabbesalat og den smafer jætte godt.

Reply
Kaare Rasmussen 18. juni 2021 - 8:01

Hold da op nogle gnavne gamle mænd.
Jeg fandt opskriften fordi jeg ville lave noget tilsvarende det som man kan købe (dyrt) i supermarkedet som krabbesalat.
Gæt hvad hovedingrediensen er (efter rapsolie, som trods alt er billigere).

Tænk at have en advarselsliste som aktiveres på grund af surimi. Har man ikke for meget tid så?

Reply
Signe 16. april 2022 - 14:51

Hvor mange personer rækker opskriften til?

Reply
Maria 22. september 2022 - 11:53

Hej Signe. Det er lidt svært at svare på, da det kommer an på, hvor meget man tager på sin mad. Men jeg vil mene, at der er til en 6-8 lidt større madder. Kh. Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering