Krabbesalat

by Maria
Krabbesalat

Krabbesalat

Her får du opskriften på en lækker krabbesalat til frokostbordet.

Om det er en almindelig frokost, julefrokost, påskefrokost eller en pinsefrokost, så vil pålægssalaten egne sig.

Hvis du elsker skaldyr i salater, så kan du prøve en lækker skaldyrssalat også.

Denne krabbesalat er super nem at lave, og så smager den bare lidt bedre, end dem man kan købe sig til.

Krabbesalat

Lækker pålægssalat med imiteret krabbekød.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 40 g mayo
  • 40 g cremefraiche
  • ½ tsk dijon
  • 1 tsk ketchup
  • ½ tsk tomatpure
  • ½ tsk sød paprika
  • 1 knsp salt og lidt peber
  • 170 g surimi

Fremgangsmåde
 

  • Smuldr surimien i en skål.
  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen
  • Vend det sammen med fisken. Smag salaten til.
  • Kom krabbesalaten i en serveringskål og pynt evt med lidt dild på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I denne opskrift bliver selve dressingen lavet af en blanding mellem mayo, cremefraiche, dijon, ketchup og tomatpure. Man kan sagtens købe en god mayonnaise og bruge den.
  • Jeg køber ofte en færdigrørt mayonnaise og bruger den. Hvis det skal være lidt ekstra lækkert, så laver jeg selv en hjemmelavet mayonnaise. Det er slet ikke så svært at lave sin egen mayonnaise, og det kan faktisk laves på få minutter.

 

Hvad er surimi?

Du studser måske over, hvorfor salaten hedder krabbesalat, men der ikke fremgår krabbe af ingredienslisten? Jeg har kaldt den krabbesalat, da jeg bruger noget der hedder surimi.

Hvad er Surimi egentlig? Det går lige så ofte undere navnet crabsticks, crab fish eller “krab”. Det bruges i stedet for krabbekød netop i skaldyrssalater. Men det er også den slags som findes i de populære ‘California ruller’, når man køber sushi.

Det sælges som lyserøde eller orangerøde stave/stykker med et hvidt indre. Fiskekødet kan købes i de fleste lidt større supermarkeder, såsom Føtex og Bilka.

Det er en billigere form for “krabbe”, og så er det også mere tilgængeligt end almindelig krabbekød er. Jeg går meget op i, at mine opskrifter skal være nemme at gå til, og så gør det ikke noget, at de heller ikke er dyre at lave.

Når vi samles til højtider i min familie, så medbringer jeg altid denne salat. De elsker den, og jeg elsker, at den ikke er så svær at lave.

 

Krabbesalat

9 comments

Jørgen Jul Jensen 6. oktober 2020 - 13:45

Hvorfor hulen ikke bruge rigtigt krappekød?

Reply
Maria 6. oktober 2020 - 21:06

Hej Jørgen,
Tak for din besked.
Det kan man også sagtens.
Men det andet er mere tilgængeligt i supermarkedet og nemt at gå til.
Det er primært sådan mine opskrifter er bygget op.
Kh Maria

Reply
Henrik Wilken 14. oktober 2020 - 13:58

Kan du så ikke kalde det noget andet en krabbesalat? Det har jo intet med krabbesalat at gøre.

Reply
Maria 26. oktober 2020 - 8:47

Hej Henrik,
Det synes jeg er op til mig at beslutte hvad mine retter hedder 🙂
Som beskrevet i teksten kan man selv vælge hvilket man bruger i.
Opskrifterne skal ses som inspiration.
Man kan altid lede videre på det store internet efter andre opskrifter som falder mere i ens egen smag.
God dag,
Kh Maria

Reply
Mette 2. januar 2021 - 14:03

Enig

Reply
Elmer Peterrsen 2. december 2020 - 22:04

Det er det samme som de sælger alle steder som krabbesalat, der er ingen der laver det med krabbekød

Reply
John Johansen 31. marts 2021 - 2:17

Hvad har surimi med krabbe at gøre?????

Reply
John Johansen 31. marts 2021 - 2:22

“Det synes jeg er op til mig at beslutte hvad mine retter hedder ”
Nix!

Noget der kaldes indeholdende krabbe, skal fandeme indeholde krabbe!

Jeg kan sagtens selv frwmstille en ret der kun indeholder surimi!

“Mad og kærlighed” ryger på min advarselsliste, med mindre du ændrer dit forkvaklede forhold til råvarer!!,

Reply
Kaare Rasmussen 18. juni 2021 - 8:01

Hold da op nogle gnavne gamle mænd.
Jeg fandt opskriften fordi jeg ville lave noget tilsvarende det som man kan købe (dyrt) i supermarkedet som krabbesalat.
Gæt hvad hovedingrediensen er (efter rapsolie, som trods alt er billigere).

Tænk at have en advarselsliste som aktiveres på grund af surimi. Har man ikke for meget tid så?

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering