Krabbesalat

Krabbesalat

Her får du opskriften på en lækker krabbesalat til frokostbordet.

Om det er en almindelig frokost, julefrokost, påskefrokost eller en pinsefrokost, så vil pålægssalaten egne sig.

Hvis du elsker skaldyr i salater, så kan du prøve en lækker skaldyrssalat også.

Denne krabbesalat er super nem at lave, og så smager den bare lidt bedre, end dem man kan købe sig til.

3 fra 2 stemmer

Krabbesalat

Lækker pålægssalat med imiteret krabbekød.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 40 g mayo
  • 40 g cremefraiche
  • ½ tsk dijon
  • 1 tsk ketchup
  • ½ tsk tomatpure
  • ½ tsk sød paprika
  • 1 knsp salt og lidt peber
  • 170 g surimi

Fremgangsmåde

  • Smuldr surimien i en skål.
  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen
  • Vend det sammen med fisken. Smag salaten til.
  • Kom krabbesalaten i en serveringskål og pynt evt med lidt dild på toppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • I denne opskrift bliver selve dressingen lavet af en blanding mellem mayo, cremefraiche, dijon, ketchup og tomatpure. Man kan sagtens købe en god mayonnaise og bruge den.
  • Jeg køber ofte en færdigrørt mayonnaise og bruger den. Hvis det skal være lidt ekstra lækkert, så laver jeg selv en hjemmelavet mayonnaise. Det er slet ikke så svært at lave sin egen mayonnaise, og det kan faktisk laves på få minutter.

 

Hvad er surimi?

Du studser måske over, hvorfor salaten hedder krabbesalat, men der ikke fremgår krabbe af ingredienslisten? Jeg har kaldt den krabbesalat, da jeg bruger noget der hedder surimi.

Hvad er Surimi egentlig? Det går lige så ofte undere navnet crabsticks, crab fish eller “krab”. Det bruges i stedet for krabbekød netop i skaldyrssalater. Men det er også den slags som findes i de populære ‘California ruller’, når man køber sushi.

Det sælges som lyserøde eller orangerøde stave/stykker med et hvidt indre. Fiskekødet kan købes i de fleste lidt større supermarkeder, såsom Føtex og Bilka.

Det er en billigere form for “krabbe”, og så er det også mere tilgængeligt end almindelig krabbekød er. Jeg går meget op i, at mine opskrifter skal være nemme at gå til, og så gør det ikke noget, at de heller ikke er dyre at lave.

Når vi samles til højtider i min familie, så medbringer jeg altid denne salat. De elsker den, og jeg elsker, at den ikke er så svær at lave.

 

Krabbesalat

19 reaktioner

    1. Hej Jørgen,
      Tak for din besked.
      Det kan man også sagtens.
      Men det andet er mere tilgængeligt i supermarkedet og nemt at gå til.
      Det er primært sådan mine opskrifter er bygget op.
      Kh Maria

      1. Kan du så ikke kalde det noget andet en krabbesalat? Det har jo intet med krabbesalat at gøre.

        1. Hej Henrik,
          Det synes jeg er op til mig at beslutte hvad mine retter hedder 🙂
          Som beskrevet i teksten kan man selv vælge hvilket man bruger i.
          Opskrifterne skal ses som inspiration.
          Man kan altid lede videre på det store internet efter andre opskrifter som falder mere i ens egen smag.
          God dag,
          Kh Maria

        2. Du burde kalde det surimisalet, som det reelt er. Jeg er meget allergisk overfor torskearter, som SURIMI er lavet af. Blev derfor ret ærgerlig over du kalder det krappesalat. Hvis nogen serverede det for mig . Fik engang en terrine med krappe på en restaurent som forret til en fin fest. Jeg spurgte om det var krappe eller SURIMI og det svar at der brugte de kun rene varer ikke kunstige, så det var krappe. MENMEN ca. 1/2 time after at have spist det blev jeg syg og måtte tage hjem fra festen, FORdet var SURIMI ‼️‼️

          1. Hej Susanne,
            Jeg er ked af at høre, at du blev syg til den fest.
            Det er nemlig meget vigtigt at spisesteder er helt klar over hvilke fødevarer der serveres til deres gæster netop pga. allergener. For man kan jo ikke selv vide hvad der er i retten når man ikke selv har lavet maden.
            Jeg deler herinde mine opskrifter og man kan frit vælge til og fra som man har lyst. Hvis man fx ikke er til surimi, eller ikke tåler dig som dig, kan man sagtens vælge krabbekød eller noget helt andet at komme i.
            Kh Maria

          2. 5 stars
            Dejlig salat. Vil du skylle surimien, hvis den er købt i lage og ikke som frosset?

          3. Hej Susanne.
            Nej, det ville jeg ikke gøre. Det gør jeg aldrig, og jeg bruger altid surimi i lage.
            Jeg hælder lagen fra men dræner det ikke yderligere 🙂
            Kh Maria

  1. Det er det samme som de sælger alle steder som krabbesalat, der er ingen der laver det med krabbekød

  2. “Det synes jeg er op til mig at beslutte hvad mine retter hedder ”
    Nix!

    Noget der kaldes indeholdende krabbe, skal fandeme indeholde krabbe!

    Jeg kan sagtens selv frwmstille en ret der kun indeholder surimi!

    “Mad og kærlighed” ryger på min advarselsliste, med mindre du ændrer dit forkvaklede forhold til råvarer!!,

    1. Nu kan man jo sige, da det ikke sælges, men kun er ens egen opskrift, sku kam hun kalde det blåskimmelostkrabbesalt eller hjernedød fynssalat, her choice
      Og hvf himle op over noget så lidt, du kan jo selv gå i SuperBrugsen og købe rigtigt krabbekød, det gjorde jeg, og det smager ski.. godt
      Så tak for opskriften

    2. Her er da godt nok een der går i små sko. Den færdigkøbte indeholder ofte kun 5 % krabbekøg, hvor resten er surimi. Der er så nogen der kalder den Alaska-salat. det er da helt OK. Her kalder vi den også krabbesalat og den smafer jætte godt.

  3. Hold da op nogle gnavne gamle mænd.
    Jeg fandt opskriften fordi jeg ville lave noget tilsvarende det som man kan købe (dyrt) i supermarkedet som krabbesalat.
    Gæt hvad hovedingrediensen er (efter rapsolie, som trods alt er billigere).

    Tænk at have en advarselsliste som aktiveres på grund af surimi. Har man ikke for meget tid så?

    1. Hej Signe. Det er lidt svært at svare på, da det kommer an på, hvor meget man tager på sin mad. Men jeg vil mene, at der er til en 6-8 lidt større madder. Kh. Maria

  4. 1 star
    Endnu en kommentar. Det er faktisk ikke lovligt at sælge en salat, hvis der er surimi i, som krappesalat. Men desværre gør mange det stadig. Især fiskehandleren ved faktisk ikke at der er surimi i hans salat‼️
    Heldigvis laver min fiskehandler sin selv med krappekød. Den er dyrere men smager himmelsk. Han har også en anden salat, tror den hedder skaldyrssalat eller alaska, men på hans skilt står der så indeholder surimi. Det er god stil. Ligesom det ville være god stil, hvis du også skrev det, når det er en opskrift du lægger offentligt ud? Og du kunne også i toppen præsisere at der er surimi i eller slet og ret kalde den det den er.

    1. Hej Susanne. Tak for din besked og dit syn på det. I ingredienslisten fremgår det, at det er surimi, der skal bruges. Derudover skriver jeg også i teksten, at man sagtens kan erstatte det med krabbekød, hvis man vil det. Ofte er madblogs udviklet af enkelte personer, og her er det helt op til folk selv at vælge, hvad de kommer i retterne. Der er ikke de samme lovkrav, som der skal være i butikkerne. For der giver jeg dig helt ret i, at man ikke må bruge en erstatning og navngive det som noget andet. Herinde står det frit for at vælge til eller fra, og man kan altid vælge en anden opskrift, som man finder mere interessant. Jeg håber, at mit svar kan bruges til noget Hav en rigtig god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..