Home Frokost Tunsalat

Tunsalat

by Maria
tunsalat

Sundere tunsalat med græsk yoghurt.

Her får du opskriften på en sundere tunsalat rørt med græsk yoghurt. Foruden tun er der vendt finthakket rødløg, dild og maj i. Dressingen er sødet med lidt tomatketchup, som giver en god smag til denne tunsalat.

Du kan også tilsætte et par spiseskefulde hakket kapers. Det er lidt en der deler vandende men det kan varmt anbefales at prøve. Kapers giver en let syrlig smag til den sødme som er i dressingen og majskernerne.

Server på et stykke rugbrød eller måske du skal prøve noget lidt anderledes og lave spinat vafler til. Det smager nemlig også virkelig godt.

tunsalat

Tunsalat

Sundere tunsalat med græsk yoghurt. Her får du opskriften på en sundere tunsalat rørt med græsk yoghurt. Foruden tun er der vendt finthakket rødløg, dild og maj i. Dressingen er sødet med lidt tomatketchup, som giver en god smag til… Frokost Tunsalat European print
portioner: 1 mellemstørrelse skål forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2 dåser tun, drænet
  • 70 g majskerner
  • ½ rødløg, finthakket
  • 1 spsk hakket frisk dild
  • 175 g græsk yoghurt
  • ½ tsk Dijon sennep
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 2 tsk ketchup
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du:

  • Bland græsk yoghurt, dijon, ketchup, dild, salt og peber sammen
  • Kom resten af ingredienserne i skålen og smag til
  • HUSK at dræne tunen godt inden den vendes i blandingen
  • Smag il med citronsaft. Hvis du synes den mangler lidt sødme, kan der tilføjes en lille klat ketchup. Velbekomme!

Sundere tunsalat eller lavet med mayonaise

Der er ingen tvivl om at der selvfølgelig er forskel i smag, alt efter om du vælger mayonnaise eller græsk yoghurt i din tunsalat. Men når du skal have en sundere udgave med lidt mindre fedt så er denne opskrift rigtig god!

Når du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det for eksempel til højtiderne eller frokosten i weekenden sp kan du sagtens udskifte græsk yoghurt med mayonnaise og cremefraiche.

jeg synes det er lækkert at bruge halv mayonnaise og halv cremefraiche til dressingen. Så bliver den ikke alt for fed med ren mayo men får en rund og cremet konsistens når den er blandet op med cremefraiche.

Du kan prøve dig frem og finde ud af hvad du synes er mest lækkert!

tunsalat

Leave a Comment