Lækker lakserilette.
Her får du opskriften på en nem og utrolig lækker lakserilette. Smagen er skøn og frisk med bl.a. dild og citron.
Lav eksempelvis en skøn appetizer med lakserilette serveret på sprøde stykker af rugbrødschips!
Er det til din frokost kan du sagtens dele portionen op i 2 eller 3 og gemme det i en bøtte i køleskabet.
Lakserilette
Ingredienser
- 150 g varmrøget laks
- 80 g græsk yoghurt eller halv cremefraiche/halv mayo
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk dild,
- 1 knsp salt og friskkværnet peber
- 1 spsk citronsaft
- ¼ rødløg i fine tern
- ¼ æble fine tern kan undlades hvis du ikke er til æble
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen, (på nær laks), til dressingen i en skål.
- Kom den varmrøget laks i skålen og bland det hele godt sammen.
- Smag til om der mangler salt eller lidt ekstra citronsaft.
- Server i en salat, til tapasbrodet med rugbrødschips eller til frokost bordet med et stykke godt rugbrød og grønt. Velbekomme!
Spis din lakserilette til en salat, kom det i en sandwich, server den til tapasbordet evt. med rugbrødschips eller server den til påske- eller julefrokost bordet. Det er et virkelig lækkert indslag!
Jeg elsker virkelig laks. Særligt varmrøget laks. Den intense smag og konsistensen af laksen som er meget blød og nærmest selv deler sig, så snart du sætter en gaffel i fisken.
Varmrøget laks kan bruges til så mange lækre sager. Du kan spise den varm røget laks, lige som den er. Evt. på et stykke rugbrød med lidt hytteost, avocado og lidt friske radiser og fint snittet purløg.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan også lave en salat og brække små stykker af varm røget laks og lægge på toppen af salaten. I kategorien salater, grønt og tilbehør vil du kunne finde masser af salater, hvor du kan nyde den varm røget laks til.
- Den er særligt et hit til nytår, hvor man kan servere det på rugbrødschips. Det kan være en lille ting, som man spiser til Dronningens nytårstale eller noget, man spiser til forret.
- Du kan nemt lave den på forhånd og servere den senere på dagen eller dagen efter.
2 comments
Kan man lave denne opskrift dagen før, opbevare den i køleskabet og så servere den til brunch dagen efter? 🙂
Hej Katrine,
Ja det kan du sagtens 🙂 Så står den også og får lidt smag. Jeg ville nok bare vente med at røre krydderurterne i.
Efter en tur i køleskabet kan fisken godt suge lidt af væsken, så kan man altid røre lidt ekstra i inden du servere den.
Kh Maria