Lækker klassisk paprikagryde.
Her får du opskriften på en skøn paprikagryde med bacon, pølser og selvfølgelig kød i en tomat-flødesovs med champignon. Mmmm det smager altså bare skønt.
Til sådan en gryderet kan du både lave kartoffelmos, ris eller måske bulgur – hvis du har det.
Paprikagryde kan du sagtens lave rigeligt af og have mad til to dage. Det er sådan en ret som faktisk kun smager endnu bedre dagen derpå. Sådan har vi altid gjort, så længe jeg husker. Det er altså også en god måde, at lette madlavningen lidt i hverdagen. Og sikkert også en god idé for pengepungen.
Paprikagryde
Ingredienser
- 1 stort løg
- 400 g skinkekød, ca. 1½ cm. tykke
- 100 g cocktailpølser
- 100 g bacontern
- 1 dåse hakket tomater
- 3 spsk tomatpure
- 200 g champignon
- 1½ dl mælk
- 1½ dl fløde
- 2 spsk olie
- 2 tsk paprika
- 1-1½ tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Skal du have kartoffelmos til, så start med at sætte kartoflerne over.
- Løget hakkes i fine tern og champignon skæres i kvarte.
- Bacon kommes i en stor gryde og steges næsten færdigt.Løg og champignon kommes ved og svitses med til løgene er blevet klare.
- Blandingen tages fra på en stor tallerken og kødet brunes af i gryden med olie.Drys paprika, salt og peber på kødet.Når kødet er brunet af kommes tomatpuréen i og vendes godt rundt i kødet.
- Blandingen kommes tilbage i gryden sammen med de hakkede tomater, fløde og mælk.
- Lad retten simre i mindst 15 minutter og smag til.Synes du at gryderetten mangler smag, så kan du tilføje ½ bouillonterning.Smuldr den i så den hurtigere bliver opløst.
- Et par minutter før servering kommes pølserne i gryden.Pølserne kan lige brunes af på en pande inden de kommes i gryden.
- Server gryderetten. Velbekomme!
For mig er paprikagryde en ægte klassiker indenfor gryderetter. Den slags ret som jeg husker blev lavet i min barndom.
Der er justeret lidt på mængderne i forhold til udgaven fra min barndom. Der var helt sikkert en smule mere fløde i dengang, men min opskrift her smager stadig rigtig godt.
Mere inspiration til opskriften.
- Gryderetten kan også sagtens laves om til mørbradgryde ved at udskifte kødet.
- Ønsker du en mere fedtfattig udgave kan bacon sagtens undlades og alternativt kan man bruge kalkun bacon i stedet.
- Den almindelige fede fløde kan også erstattes med madlavningsfløde som man kan få med forskellige fedtprocent.
- Spiser I ikke svinekød derhjemme kan kalkun i tern også bruges.
- Et lille fif når hvis du laver kartoffelmos til. Du kan sagtens nøjes med at bruge halv mængde af kartofler og istedet komme fx gulerødder, pastinak eller knoldselleri i.
Man skal selvfølgelig bare huske på, at når man udskifte ingredienser kan smag i forhold til den oprindelige opskrift selvfølgelig godt variere lidt.