Pasta i fad med tomat

Pasta i fad med tomat og ost.

Få her en skøn opskrift på pasta i fad med tomat og mozzarella ost. Opskriften her er lavet med udgangspunkt i rester jeg havde fra aftensmaden dagen forinden og hvad jeg havde i køleskabet.

Jeg har brugt en rest kogt pasta, lavet en simpel tomatsauce som hældes over pastaen i en ovnfast fad og toppes med svampe og mozzarella. En nem omgang pasta i fad med ost.

Jeg kan anbefale dig at bruge det du har. Har du nogle grøntsager der snart skal spises, så steg dem af på panden og vend i fadet med tomatsaucen.

I opskriften fremgår der vægten på den kogte pasta. Du skal beregne ca. halvdelen af vægten når den ikke er kogt. Dvs. at hvis du skal bruge 250 g. kogt pasta så skal der bruges 125 g ukogt pasta til opskriften.

Pastafad med tomatsauce og mozzarella

Et lækkert pastafad med tomatsauce og mozzarella.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 250 g kogt pasta
  • 200 g svampe, i kvarte
  • 2 fed hvidløg, pillet og hakket
  • Lidt olie til stegning
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk basilikum
  • ½ grøntsagsbuillonterning
  • 2 tsk sukker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 125 g frisk mozzarella
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Steg svampene på en varm pande i lidt olie. Krydr med salt og peber.
    Læg svampene til side.
  • Kom lidt olie på panden og sauter hvidløg med timian og oregano.
  • Tilføj hakkede tomater, sukker og bouillonterning.
  • Lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber og blend det til en glat sauce.
  • Kom pastaen i et fad. Hæld saucen over og fordel svampene på.
  • Pluk mozzarella og fordel på toppen.
  • Bag fadet i 12-15 minutter ved 180 grader.
    Indtil osten er smeltet og gylden. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Det er oplagt at lave retten hvis du har en rest pasta fra dagen før. Det gør det ekstra nemt og du får brugt sine rester op og endda i en ny ret.
  • Skal det gå ekstra stærkt kan man købe en god tomatsauce og hælder over pastaen i fadet.
  • Retten kan også fungere som tilbehør til noget kylling eller kød. I så fald kan der være tilbehør nok i denne her opskrift til 3-4 personer.
  • I pastafadet er der nemlig ikke kød. Det kan du sagtens gøre. Det er med til at give en lidt større mæthed i retten. Pasta i fad med kylling vendt i smager også dejligt. Steg eventuelt et kyllingebryst eller to og server ved siden af.

Pasta i fad med ost.

Pasta og ost har altid været et godt makkerpar. Og i denne ret klæder den friske mozzarella også pastaerne der er vendt i tomatsaucen. Osten smeltes på toppen imens pastafadet bages i ovnen. Det smager fantastisk godt og er klart med til at løfte retten.

Du kan sagtens bruge en anden ost. Hvis du for eksempel har en rest tilbage i køleskabet eller bare fortrækker en anden ost. Lidt høvlet parmesan på toppen smager også godt.

Det er altid en god idé at bruge de rester man har derhjemme, i stedet for at tage ud og handle nyt. Du kan sagtens bruge opskriften som inspiration og komme andre ingredienser i. Både anden ost men også andre grøntsager.

Prøv også denne lækre opskrift på bag pasta bolognese.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..