Frisk pasta med avocadocreme og pinjekerner.
Her finder du opskrift på en meget nem omgang pasta med avocadocreme. Cremen er lavet på moden avocado som er blendet med cremefraiche og lidt af kogevandet fra pastaen. Retten er toppet med ristede pinjekerner og lidt parmesan. Parmesanen kan man godt undlade, hvis man ikke er til det.
Det er en meget simpel pastaret som er perfekt til de dage hvor det skal gå super hurtigt. Her kan du altså lave mad på 15 minutter.
Pasta med avocadocreme
Ingredienser
Avocadocreme
- 1 avocado
- 3 spsk cremefraiche
- ½ lime, saften derfra
- ½ dl kogevand fra pastaen
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Lidt salt og peber
Derudover
- 250 g spinatpasta
- 1 spsk pinjekerner
- Frisk basilikum
- Evt. lidt parmesan
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Rist pinjejernerne på en varm tør pande til de får lidt farve.
- Blend alle ingredienserne til avocadocremen sammen og smag til med salt og peber.Vend cremen i den kogte pasta og anret det på tallerkener.
- Top med pinjekerner og frisk basilikum.Drys med lidt flagesalt, kværnet peber og evt. lidt parmesanost. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Avocadoencremen skal have lidt syre. Både for smagens skyld men også så den ikke bliver brun. Avocadoer har det med at blive brune hurtigt men hvis man giver dem lidt lime eller citrinsaft så undgår man det.
- Jeg har brugt saft fra lime i cremen. Du kan også sagtens bruge citron. Skal retten have lidt ekstra syre, så kan du også rive lidt af skallen på toppen af pastaretten når den er anrettet. Prøv dig frem, så finder du ud af den måde som du foretrækker retten på.
- Ønsker du lidt ekstra grønt til retten så kan du fx halvere nogle cherrytomater og anrette på pastaen. Det er en nem måde at snige lidt ekstra grønt ind og det smager godt med friske tomater til.
- Du kan sagtens servere pastaretten med noget protein. Fx et stykke kylling eller måske et stykke stegt laks?
- Avocadoencremen kan både vendes i varm og kold pasta. Begge dele er lækkert og smager godt. Så du behøver ikke at skulle skylde pastaen i koldt vand når det er kogt.
2 comments
Det ser lækkert ud!
Kan man mon bruge frossen avokado?
Hej Anne,
Det kan du sagtens 🙂
Jeg tror dog ikke at den frosne avocado har lige så meget smag.
Men de friske varierer jo også meget i smag.
Kh Maria