Pasta med tigerrejer og asparges.

Annonce – opskriften er udviklet i samarbejde med Grana Padano.

Her får du opskriften på en virkelig lækker pasta med tigerrejer og gavmilde mængder af god ost.

Retten er fyldt med en masse krydderi som i den grad giver pastaen en fantastisk smag i den cremede sauce med Grana Padano. Tigerrejerne er stegt i hvidløg og frisk rosmarin og til sidst vendt i pastaen.

Pastaretten tager ikke særlig lang tid at lave!

Server panden på bordet eller anret i 2 dybe tallerkener. Husk at drysse ekstra ost og hakket frisk rosmarin på toppen.

Pasta med tigerrejer

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
2 potioner

Ingredienser

  • 200 g tigerrejer
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • ½ tsk salt og peber
  • 2 skalotteløg
  • 200 g grønne asparges
  • 50 g grana Padano
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk salt og friskkværnet peber
  • 200 g frisk pasta

Fremgangsmåde

  • Mariner rejerne i olie, hvidløg, salt peber og rosmarin.
  • Knæk enderne af asparges og skær i grove stykker. Løg pilles og skæres i tynde strimler. Du kan også bruge 3 fintsnittede forårsløg til opskriften, men det kan også undlades.
  • Kog pastaen ”al dente” sigt vandet fra og stil til side.
  • Steg rejerne på en varm pande til de bliver lyserøde, ca. 3-4 minutter og læg til side på en tallerken.
  • Kom en smule olie på panden og steg asparges, løg og evt. forårsløg i et par minutter. Hæld madlavningsfløden på sammen med krydderier, salt og peber.
  • Lad fløden koge op, så saucen tykner. Riv Grana Padano og tilsæt. Smag saucen til.
  • Vend pastaen i sammen med rejerne. Drys lidt ekstra ost og frisk rosmarin på. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Lidt om Grana Padano.

Grana Padano har været en del af Italiens stolte gastronomiske arv i næsten 1.000 år. Benediktinermunke fandt en smart løsning til at bevare den overskydende mælk, der produceres, ved at skabe en hård ost, som kunne modstå tidens prøve.

Grana Padano er fra Nord Italien og er udelukkende fremstillet af rå italiensk mælk fra produktionsområdet i Po-floddalen (Pianura Padana) i regionerne Piemonte, Lombardiet, Veneto og visse områder i Trento og provinsen Piacenza i Emilia Romagna.

Munkene kaldte det “Caesus Vetus” på latin, men på grund af sin kornede tekstur blev det hurtigt kendt som “Grana“.

I 1954 blev det officielt navngivet “Grana Padano”, med “Padano” identificere produktionsområdet, Pianura Padana (Po River Valley) i Norditalien.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..