Perlespeltsalat

Perlespeltsalat med persille og frisk citron dressing.

Her finder du opskriften på en simpel perlespeltsalat med friskhakket persille vendt i en sød/syrlig citrondressing. Dressingen er kun med tre ingredienser; citronsaft, olie og flydende honning. Nok til at give en skøn smag.

Perlespelten bliver kogt og derefter afkølet i koldt vand. De afkølede perlespelt er rigtig gode i salater. Der er nemlig godt med bid i de små kerner. Det er altså rigtig lækkert når de vendes med smagfulde sager. Og så er det en mættende sag at bruge.

Du må endelig ikke spare på persillen. Persillen er med til at give den skønneste smag. Både kruspersille og bredbladet persille kan bruges.

Perlespeltsalat

Mættende salat med få ingredienser.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 170 g perlesspelt
  • 2 håndfulde persille
  • 1 rødløg
  • 1 æble

Dressing

  • 3 spsk olie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk akacie honning
  • ½ tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

  • Skyl perlespelt i vand og kog i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter og hæld koldt vand i kernerne.
  • Løget pilles og skæres i tynde skiver, persillen hakkes og æblet skæres i små tern.
  • Det hele kommes i en skål.
  • I en anden lille skål blandes citronsaft, olie og honning sammen.
  • Perlespelten sigtes for vand og vendes i skålen med grøntsagerne. Dressingen vendes i og salaten smages til med salt og peber. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan finde flere opskrifter og inspiration i salater, grønt og tilbehør.

Mere inspiration til salaten.
  • Perlebyg kan også bruges. Det minder meget om hinanden.
  • Både perlebyg og spelt kan findes i de fleste supermarkeder.
  • Når vi er i sommermånederne så prøv at komme et bundt radiser i salaten. Skær dem i tynde skiver og vend i. Det smager super godt!
  • Salaten kan sagtens holde sig et par dage i en bøtte på køl.
  • Man kan også sagtens vende lidt flere grøntsager i. Hvis jeg fx har en rest tilbage fra dagen før, så kan jeg godt finde på at vende et par håndfulde salat i. Så er der en lidt større portion salat igen. Lige til at komme på middagsbordet.

En reaktion

  1. lækker salat af rest perlespelt jeg brugte en rød peberfrugt i stedet for radisser det havde jeg i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..