Pizza margherita

Pizza margherita.

Her får du opskriften på en skøn pizza margherita. Pizzaen er fyldt med tomatsauce og frisk mozzarella. Efter afbagningen er den toppet med frisk basilikum og lidt flagesalt.

Mere behøves man ikke til at lave en lækker pizza!

Prøv også denne udgave med pesto og kartofler.

Pizzaen er med en lækker tynd bund og sprød skorpe. Den kan sagtes fyldes med skinke eller andet på, når osten er fordelt på, hvis man ønsker det!

Pizza margherita

Forberedelses tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
2 pizzaer

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 430 g Tipo 00

Toppen

  • ½ dåse hakket tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 200 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  • Gæren opløses i vandet og olien kommes i.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 5 minutter på røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 45 minutter.
  • Blend ingredienserne til tomatsaucen sammen.
  • Drys godt med mel på køkkenbordet.
    Kom dejen på bordet og del den i to.
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).
  • Tryk dejen flad med hænderne fra midten af dejen.
    Sørg for at der er en lille kant hele vejen rundt til en hod skorpe.
    Kom hver pizza på et stykke bagepapir.
  • Fordel 4 spsk tomatsauce på hver pizza og fordel osten på toppen.
  • Tag bagepladen ud af ovnen, hiv bagpapiret ned på pladen og bag pizzaen i ca. 13 minutter.
    Indtil pizzabunden er bagt sprød og osten gylden.
    Kom friske basilikumsblade på toppen og server med det samme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du vil prøve noget andet på toppen. Så kan jeg anbefale at komme serranoskinke, pesto og lidt høvlet parmesanost. Det smager simpelthen så godt.
  • Opskriften her gør det nemt for hele familien at få opfyldt ønskerne for forskelligt fyld udover tomatsauce og ost.
  • Resterne kan sagtens gemmes på køl til dagen efter. Evt. til madpakkerne. Du kan også fryse de ekstra stykker pizza ned. Det er så nemt og skønt med mad på frost.

Søger du aftensmad inspiration så kan du se mere i aftensmad og er du på udkig efter bageopskrifter så findes der mange i bagværk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..