Home aftensmad Pizza margherita

Pizza margherita

by Maria
Pizza margherita

Pizza margherita

Her får du opskriften på en skøn pizza margherita. Du får også en nem opskrift til tomatsaucen. Sammen med frisk mozzarella, frisk basilikum og flagesalt. Så behøves du ikke meget mere til at lave en lækker pizza.

Pizzaen er med en lækker tynd bund og sprød skorpe. Drys med lidt flagesalt på toppen når pizzaen er bagt og kom lidt friske basilikumsblade på.

Du kan bruge denne opskrift hvis du ønsker at lave en pizza med en god tyk bund. Den smager også helt fantastisk.

Pizza margherita

Pizza margherita

Pizza margherita Her får du opskriften på en skøn pizza margherita. Du får også en nem opskrift til tomatsaucen. Sammen med frisk mozzarella, frisk basilikum og flagesalt. Så behøves du ikke meget mere til at lave en lækker pizza. Pizzaen… aftensmad Pizza margherita European print
portioner: 2 pizzaer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 430 g hvedemel
  • TIL TOPPEN:
  • ½ dåse hakket tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 200 g frisk mozzarella

Sådan gør du:

  • Gæren opløses i vandet og olien kommes i
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 5 minutter, meget gerne på røremaskine
  • Lad dejen hæve tildækket med husholdningsfilm og lunt i 45 minutter
  • Blend ingredienserne til tomatsaucen sammen
  • Drys godt med mel på køkkenbordet, kom dejen på bordet og del den i to
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) - gerne på det højeste din ovn kan
  • Tryk dejen flad med hænderne så du får to runde pizzaer og kom hver pizza på et stykke bagepapir
  • Kom tomatsauce på 3-4 spsk på hver pizza og fordel osten på toppen
  • Tag bagepladen ud af ovnen, skru ovnen ned på 230 grader, hiv bagpapiret ned på pladen og bag pizzaen i ca. 15 minutter. Indtil pizzabunden er bagt sprød og osten gylden. Drys med flagesalt, kom friske basilikumsblade på toppen og server med det samme. Velbekomme!

Hvis du vil prøve noget andet på toppen. Så kan jeg anbefale at komme serranoskinke, pesto, lidt høvlet parmesanost og evt lidt friske tomater på toppen, når pizzaen er bagt. Det smager simpelthen så godt.

Min datter er til den simple udgave, altså en pizza magherita, som det fremgår i opskriften. Så at komme ekstra på pizzaen når den er uden af ovnen, er en nem måde for os begge at få opfyldt vores ønsker til pizzaens fyld.

Vi plejer at gemme gemme resterne på køl til dagen efter og bruge i madpakkerne. Du kan også fryse de ekstra stykker pizza ned. Det er så nemt og skønt med noget på frost.

Søger du aftensmad inspiration så kan du se mere i aftensmad og er du på udkig efter bageopskrifter så findes der mange i bagværk!

Leave a Comment