Pulled pork.
Pulled pork er super mørt langtidsstegt kød. Ofte bruges nakkefilet da det er et stykke kød på grisen hvor der er godt med fedt. Det er nødvendigt når det skal tilberedes i så mange timer og stadig være saftigt.
Kødet marineres i en rub og tilberedesderefter i ovnen i mindst 10-12 timer. Efter de mange timer i ovnen ved en lavere temperatur, så får du det lækreste møre kød. Kødet er lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.
Den mest velkendte og klassiske måde at servere pulled pork kød på er i en puller pork burger med coleslaw og BBQ sauce.
Se opskriften på pulled pork burger her!
Hvis du ikke har prøvet det endnu, så kan det absolut anbefales at lave pulled pork!
Det er et madprojekt som tager sin tid. Fordi det netop skal have mange timer i ovnen. Men lige på trods af de mange timer, så er det faktisk super nemt. Du skal nemlig ikke selv bruge særlig lang tid i køkkenet.
Pulled pork
Ingredienser
- 1,2 kg Nakkefilet
RUB
- 80 g brun farin
- 2½ spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
DAG 1.
- Bland alle ingredienserne til din "rub" og gnid det godt ind i din nakkefilet.
- Lad kødet ligge pakket ind natten over i køleskabet, så det kan marinere til dagen efter.
DAG 2.
- Tænd ovnen på 110 grader.
- Kom stegen i et ovnfast fad og kom fadet i ovnen i mindst 10-11 timer.
- Når kødet er færdigt lader du det afkøle en smule og imens det stadig er varmt bruges 2 gafler til at trække kødet fra hinanden. Gør det med alt kødet imens det er varmt, det er meget nemmere end når det først er blevet koldt. Nu er kødet klar til dine burgere. Velbekomme!
Dette kan du bl.a. komme i pulled pork burger:
- Brioche boller
- Coleslaw
- Mayonaise
- BBQ sauce
- Evt. lidt syltede rødløg
Er du ikke til at lave det hele fra bunden så kan du sikkert finde en masse lækre købevarianter er ovennævnte. Så er det bare at læne sig tilbage og glæde sig til kødet er tilberedt færdigt i ovnen.
Hvis det skal være lidt mere utraditionelt, så kan du også lave wraps. Enten med madpandekager eller også med kålblade hvis du ønsker at færre kulhydrater i form af brød.
En lækker pulled pork salat er altså også helt fantastisk. Evt. dagen efter når der er rester af kødet.