BBQ sauce

by Maria
BBQ sauce

BBQ sauce.

Lav din egen BBQ sauce – det er super nemt og meget bedre, end dem du køber færdiglavet fra supermarkedet. Få min bedste hjemmelavet barbecuesauce opskrift lige her.

Prøv også min lækre opskrift på BBQ dip, hvor man bruger noget af denne BBQ sauce i dippen.

En BBQ sauce kan du for eksempel bruge til at pensle på kødet, når du griller. Saucen er let sødlig fra paprika og ketchup, bliver lidt syrlig fra æbleeddiken og får “kant” fra den røget paprika. Den er værd at prøve!

BBQ sauce

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
2.5 dl

Ingredienser

  • 2 dl ketchup
  • 1 dl æbleeddike
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  • Bland alle ingredienserne sammen i en gryde.
  • Giv blandingen et opkog og lad det simre i 15 minutter.
  • Sukkeret bliver opløst og saucen får mere smag.
  • Kom saucen i et glas med låg og opbevar glasset på køl. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Det kan anbefales at blande lidt olie i en lille skål sammen med en god klat af saucen og så pensle det på kødet. Du kan evt. prøve med nogle kyllingbrystfileter. Undervejs i mens kødet grilles kan du så lige pensle lidt ekstra sauce på og så får du nogle lækre smagsfulde stykker kylling.
  • Brug også din sauce til at komme i en hjemmelavet pulled pork burger. Sammen med coleslaw og andre lækkerier. Du kan også bage dine egne brioche boller til din pulled pork burger.
  • Vil du have saucen ekstra skarp i smagen, så kan du tilsætte lidt chilipulver og cayennepeber til saucen. Det afhænger helt af, hvor god du er til det stærke.
Hjemmelavet barbecuesauce til kyllingelår.

Hvis du en gang imellem laver kyllingelår i ovnen, så kan det anbefales at vende dem i BBQ saucen her. Beregn ca. 1 spsk til hvert kyllingelår. Du kan bruge en bagepensel til at fordele det godt rundt på kyllingen. På den måde er der ikke så meget spild af saucen.

Du kan med fordel lade kyllingelårene marinere i saucen i en halv time før de skal i ovnen, også gerne længere. Så får saucen og smagen lov til at trænge ekstra godt ind i kødet. Kom det for eksempel i en frysepose og lad det ligge og marinere.

Sådan en her BBQ sauce er ret nem at lave, hvis man alligevel har de forskellige ingredienser. Du kan også altid lave en halv portion, hvis du ikke skal marinere nær så meget.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering