Cremet rodfrugtsuppe.
En skøn og cremet rodfrugtsuppe med en mild smag og let sødme. Denne opskrift er super simpel at gå til.
En skøn og fyldig suppe som er lavet med forskellige rodfrugter. Efter den er kogt, bliver suppen blendet sammen med hytteost.
Er du ikke så vild med hytteost, så kan du helt sikkert godt spise suppen alligevel. Hytteosten giver suppen en skøn cremet konsistens og der er ingen klumper i.
Samtidig giver hytteosten også mere fylde og mæthed til måltidet.
Rodfrugtsuppe
Lækker cremet og mildt suppe med rodfrugter
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
4 portioner
Ingredienser
- 800 g rodfrugter kartofler/pastinak/gulerod
- 1 løg
- 1 bouillonterning
- 1 tsk salt og lidt peber
- Vand
- 250 g hytteost
Fremgangsmåde
- Skræl rodfrugterne, skyl dem og skær dem i grove stykker.
- Kom det i en gryde sammen med en pillet løg i grove stykker.
- Dæk rodfrugterne helt med vand og kom bouillonterningen i sammen med ½ tsk salt og lidt peber.
- Kog det i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Kom hytteosten i gryden og blend det hele med en stavblender - eller kom det hele i en almindelig blender.
- Smag til med ekstra salt, peber og evt. en smule citronsaft.
- Du kan evt. smage til med en smule cayennepeber for at give suppen lidt kant. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Den skønne rodfrygtsuppe er her serveret med saltbagte græskarkerner og sprøde rugbrødschips.
2 Responses
Helt igennem fantastisk opskrift! Et hit herhjemme som snart skal laves igen – den er anbefalet videre til resten af familien
Hej Clara,
Det er jeg super glad for at høre!
Skønt at opskriften kunne bruges.
Tak for dine søde og pæne ord.
Kh Maria