Rød karry med kødboller

Rød karry med kødboller i kokosmælk – smagen af det asiatiske køkken!

En lækker smagfuld ret i cremet kokosmælk og rød karry med kødboller! Jeg er simpelthen vild thai-mad. De skønne krydderurter, friskhed og mange smags nuancer. Dog udforsker jeg desværre ikke det asiatiske køkken nok og det er en skam. Så det må der laves om på!

Her har jeg lavet en opskrift på rød karry med kødboller, hvor der bestemt ikke mangler smag i hverken sauce eller kødboller. Da jeg udviklede denne opskrift lavede jeg også denne boller i gul karry og kokos. Begge retter er med lavet med samme kødboller som du finder i opskriften her.

Forskellen på de to retter er, at den gule karry er mere mild og velegenet til børnefamilien. Det er også den jeg serverer for min datter.

Denne rød karry med kødboller, er med en smule mere power i smagen, uden at den overhovedet er stærk til voksne. Alt efter hvor stærk du ønsker retten, kan du skrue op eller ned for den røde karry pasta og evt. kommes lidt frisk chili i.

Begge retter blev som sagt lavet på samme fars til kødbollerne og jeg synes selv, at det er en smadder god måde at lave flere retter på.

Rød karry med kødboller

28 kødboller

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn evt. hakket fint på en minihakker
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg pillet og presset
  • ½ chili fint hakket
  • 2 tsk stødt koriander

Rød karry sauce

  • 2 ds kokosmælk
  • 2 store gulerødder
  • 1 bk sukkerærter ca. 150 g.
  • ½ broccolihoved i buketter
  • 2 løg i skiver
  • 8 kefir limeblade
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 stængler citrongræs
  • ca. 2 spsk. rød karry pasta
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk kokossukker eller rørsukker
  • 1 tsk limesaft
  • 1 spsk olie til stegning (jeg brugte kokosolie)
  • Friske koriander og cashewnødder til toppen

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Kom kødet i en skål og rør det godt med salt og peber. Rør derefter ægget i farsen.
  • Vend havregryn, mælk, revet ingefær, presset hvidløg, chili og stødt koriander i farsen.
  • Lad farsen trække ½ time i køleskabet.
  • Kom vand i en gryde med 1 tsk. salt og bring gryden i kog. Den skal ikke buldrekoge men bare så den bobler roligt.
  • Form bollerne med en teske og kom dem i vandet (del gerne farsen op i 2 omgange) og kog dem i ca. 5 min.
  • Når bollerne er kogt, tages de op med i hulske og lægges i en skål, til de skal i karry saucen.

Rød karry sauce

  • Skræl gulerødderne og skær dem i halv tynde skiver. Løg/hvidløg pilles og de almindelige løg skæres i skiver.
  • Broccoli skæres i mindre buketter og sukkerærter halveres på midten.
  • Tænd op for en wokpande og kom fedstof i.
  • Når panden er varm presses hvidløg i og sauteres sammen med løg og rød karry pasta.
  • Derefter tilsættes gulerødder og det hele vendes på panden et par minutter. Løgene skal ikke blive brune kun lidt blanke.
  • Kokosmælken hældes på sammen med limeblade, citrongræs, sukkerærter og broccoli.
  • Det hele koges op og derefter skrues ned på middelvarme.
  • Retten smages til med fiskesauce, kokossukker og limesaft og til sidst vendes kødbollerne i saucen.
  • Lad det simre i nogle minutter, så bollerne bliver varme.
  • Husk at fjerne citrongræs og limeblade inden servering og drys evt. med ristede cashewnødder og godt med koriander. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Jeg bruger både svinekød og fjerkræ til retten, det kan du også gøre som du ønsker. Lad dig ikke skræmme af ingredienslisten. Den virker lang, men så snart du har ingredienserne til retten, så tager den ikke særlig lang tid at lave!

Du kan evt. servere blomkåls ris, almindelige ris enten hvide eller fuldkorn til. Retten er fyldt med grøntsager og er også fyldig nok i sig selv.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..