Rødbedesalat med feta og grønkål!
Her får du opskriften på en nem og lækker rødbedesalat med feta, sprød grønkål og ristede sesamfrø.
Salaten passer fint til en middagsret, hvor du vil have en kold salat som tilbehør. En smagfuld og mættende salat, som ikke kræver mange ingredienser.
Du kan også lave salaten som en mere mættende måltidssalat. Så vil jeg anbefale at koge nogle bønner og vende i. Du kan også bruge en dåse med forkogte kikærter, det smager også dejligt! Det er en super lækker salat at have med i madpakken til frokost.
Find mere inspiration i salater, grønt og tilbehør!
Rødbedesalat med feta
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
4 portioner
Ingredienser
- 4-5 kogte rødbeder
- 100 g hakket grønkål
- Lidt god feta
- 2 spsk ristet sesam
- 3 spsk rapsolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk djion sennep
- 1 spsk honning
- 1 salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Rødbederne koges i ca. 20 minutter med skræl.
- Derefter afkøles de i koldt vand og så kan skrællen meget nemt smuttes af.
- Rødbederne skæres i tern og blandes i en skål med grønkålen.
- På en varm tør pande ristes sesamfrøene. De begynder at knitre på den varme pande. Sørg for at vende i dem og tag dem af når de har taget farve.
- I en anden lille skål blandes honning og dijon sennep sammen med en gaffel.
- Kom lidt af olien i af gangen så dressingen ikke skiller, til sidst kommes eddiken i.
- Vend dressingen godt rundt i grønkålen og rødbederne, drys med salt og peber og kom det hele på et fad.
- Fetaen smuldres ovenpå og sesamfrøene drysses på. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed