Sprøde saltbagte græskarkerner.
Her får du den nemme opskrift og fremgangsmåde på de lækreste saltbagte græskarkerner. Kernerne lægges i vand hvor salt er blevet opløst og bagefter bages de i ovnen. Efter en tur i ovnen er kernerne knasende sprøde med en god saltet smag.
Det smager super godt som drys på salater eller fx ovenpå en god avokadomad. Du kan også finde den nemme opskrift på saltbagte mandler her. De er også en god topping på salater eller bare som en lille snack.
Græskarkernerne er som sagt super lækre at drysse på salater. Fx på denne hokkaidosalat med feta og granatæble.
Det er virkelig skønt at have lidt forskellige slags tilbehør klar i køkkenet til salaterne. Det her er nemlig kerner som du sagtens kan have stående i en bøtte med låg i flere uger.
Saltbagte græskarkerner
Ingredienser
- 150 g græskarkerner
- 1 dl kogende vand
- 2 spsk salt
Fremgangsmåde
- Opløs salt i det kogende vand (evt. fra el-kedlen).
- Kom græskarkernerne i skålen med vandet.
- Bland det rundt og lad kernerne stå og trække i 10 minutter.
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Det overskydende vand hældes fra og kernerne kommes på en bageplade med bagepapir.
- De bages i ovnen i 20 minutter - husk at vende i dem et par gange undervejes.
En god salat
Når jeg laver salater så tænker jeg altid på, at der skal være noget sødt, salt, sprødt og syrligt.
En salat behøves ikke at have 30 forskellige ingredienser men der skal gerne være nogle gode smage i.
Det søde kan fx være noget frugt såsom æble, appelsin eller granatæble. Her er der også noget syre i spil.
Det salte kan være disse græskarkerner. Og det sprøde kan være noget skønt sprødt salat eller måske disse rugbrødsvcroutoner.
Når jeg laver salater så bruger jeg meget ofte både tilberedte og rå grøntsager. Jeg synes det smager helt fantastisk at mikse det. De tilberedte grøntsager får nemlig en helt anden smag og et mix med fx skønne salater giver en dejlig kombination.
Du kan finde en masse inspiration til salaterne lige her.