Rugbrøds croutoner

Rugbrøds croutoner.

Disse rugbrøds croutoner er noget af det nemmeste at lave. Denne her opskrift på rugbrødscroutoner i ovn er noget, som du kan lave på 25 minutter. De passer mest bare passe sig selv i ovnen og så kan du lave suppen eller salten som de hjemmelavet rugbrødscroutoner skal serveres sammen med.

De kan nemlig være lige det, som giver suppen eller salaten det ekstra pift. Ofte bruger jeg resterne af mit rugbrød, som er blevet lidt tørt og kedeligt, til at lave de skønne croutoner. Pludselig får det halv kedelige rugbrød “nyt liv”.

Den salte og sprøde overflade er virkelig lækkert. Både på salater, supper og også til at spise lige som de er.

Rugbrødscrutoner

Lækre sprøde croutoner af rugbrød
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1 mellemstørelse skål
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 6 skiver rugbrød
  • 4 spsk olie
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skær dit rugbrød i tern læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Vend olie og salt rundt i croutonerne.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter og vend i dem undersvejs.
    Mærk på en om de er helt sprøde, hvis ikke så giv dem 2 minutter mere. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Hjemme hos os elsker vi simpelthen disse croutoner. Både til at drysse på toppen af vores kartoffel- porresuppe men faktisk, (og nok mest) til at spise som de er.
  • Det er en god idé at prøve at skære dem i nogenlunde lige store størrelser. Det gør nemlig, at de skal bages lige lang tid. På den måde undgår man, at nogle af dem får for meget, imens at andre får for lidt.
  • Hvis du leder efter andet topping og knas som tilbehør til aftensmaden, kan du finde det i min kategori med topping og knas.
  • Du kan også prøve at lave sprøde rugbrødschips af dit rugbrød, hvis du gerne vil prøve det.

Rugbrøds croutoner

Opskrift på hjemmelavet rugbrødscroutoner i ovn.

Det er i og for sig en virkelig simpel opskrift, men det er også fordi, at det bare er virkelig simpelt og nemt at lave sine egne croutoner af rugbrød. 

Vi laver det ofte herhjemme, hvis der er noget rugbrød, der er ved at blive for tørt og kedeligt, til at man vil spise det, som det er. Så skærer vi det ud i nogle mindre stykker og laver det til rugbrøds croutoner, som smager virkelig skønt. 

Det er oplagt at servere som topping oven på salater eller suppen, men du kan også godt bare spise dem som en lille snack. Jeg har også en virkelig nem og lækker opskrift på croutoner lavet på hvidt brød.

2 Responses

    1. Hej Nanna,
      Jeg ville forsøge med en lufttæt beholder.
      Men sådan nogle rugbrøds croutoner er allerbedst samme dag som de er lavet.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..