Kartoffel porresuppe

by Maria
kartoffel porresuppe

Kartoffel porresuppe.

Her får du opskriften på en skøn kartoffel porresuppe med bacon. Foruden at sådan en cremet kartoffel porre suppe smager rigtig dejligt, så er det simpelthen så nemt at lave. Det kan jo ikke være bedre!

De sprøde bacontern på toppen er bestemt også er med til at opgradere retten.

Det er næsten et must med lidt sprødt på toppen. Det smager altså bare rigtig godt på en suppe. Så er du vegetar eller måske bare ikke til bacon, så prøv med lidt sprøde rugbrøds crutoner.

Prøv også denne cremede blomkålssuppe med kartofler.

 

Kartoffel porresuppe

En skøn cremet suppe med kartofler og porre, toppet med bacontern.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • Olie til stegning
  • ½ kg skrællede kartofler
  • 2 porrer
  • 1 lille løg
  • ½ liter vand
  • 3 dl mælk
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk salt og lidt peber

Derudover

Fremgangsmåde
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil løget og skær i grove tern.
  • Snit porrerne i ca. 1 cm. brede stykker.
    Skyl dem når de er snittet. Der kan gemme sig jord mellem "lagene" i porrerne.
  • Sæt en stor gryde over varmen og kom lidt olie i.
  • Sauter løg, kartofler og porrer i et par minutter i den varme gryde.
  • Hæld vandet i gryden med bouillon, salt og peber.
    Kog suppen under låg i ca. 20-25 minutter til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen. Enten med en stavblender i gryden eller kom suppen i en blender.
    Tilføj mælken lidt af gangen, til suppen har ensartet og cremet konsistens.
    Brug evt. mindre mælk, hvis du ønsker suppen tykkere.
  • Smag til med salt og peber og server suppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Kartoflerne i suppen gør suppen dejlig cremet. Men du kan sagtens prøve at skifte porrer ud med andre grøntsager. Fx blomkål og gulerødder er rigtig lækkert i suppe sammen med kartofler.
  • Det kan anbefales altid at drysse lidt sprødt på toppen, når man serverer suppe. Det passer godt til en cremet suppe. Det kan være croutoner af enten lyst eller mørkt brød, eller ristede kerner såsom græskarkerner.
  • Lav gerne dobbeltportion og hav nok af den skønne suppe til to dage. Det er både nemt, lækkert og en billig spise til madbudgettet.

 

kartoffel porresuppe

Cremet kartoffel porre suppe.

Hjemme hos os er vi vilde med kartoffel porresuppe. Der vild jubel, når jeg fortæller min datter Josefine, at vi skal have denne suppe. Det er jo fantastisk, for den er både nærende, mættende og meget billig at lave.

Jeg selv ELSKER at lave suppen, da den netop er så nem. Nem madlavning i hverdagen er simpelthen så værdsat. Somregel ryger der også en portion i fryseren herhjemme, når jeg nu er i gang. Det er ekstra nemt til de travle dage.

Lav evt. lidt lækkert hjemmebagt brød til. Du kan finde forskellige opskrifter på boller her.

 

Hjemmelavet brødcroutoner.

Det er super nemt at lave dine egne croutoner. Og det er en perfekt måde at bruge resterne af ens daggamle brød. He kan du både bruge rugbrød, lyst brød, bolller eller hvad I nu har rester af.

Skær dit brød ud i tern og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend lidt olie og salt på og bag dem i ca. 15-20 minutter, på 180 grader.

Hold øje med dem, alt efter hvilket brød du bruger kan bagetiden variere en lille smule. Du kan finde min opskrift på hjemmelavet cruotoner lige her.

 

kartoffel porresuppe

Leave a Comment

Opskrift Vurdering