Cremet blomkålssuppe med kartofler.
Her får du opskriften på en skøn blomkålssuppe. Suppen har en mild og rund smag. Den bliver ekstra cremet da den er lavet med kartofler. På toppen er der kommet rugbrøds croutoner. De er salte og sprøde og er helt perfekt på denne suppe.
Når efteråret nærmer sig så begynder suppevejret også. Det er så skønt, at lune sig på varme og smagfulde retter. Simreretter, gryderetter og supper. Denne blomkålssuppe er meget nem at lave.
Du kan sagtens servere suppen for hele familien. Er nogen i familien også vant til, at drysse med bacontern på toppen, som man bedst kender det fra kartoffel- porresuppen, så er det også lækkert ovenpå denne blomkålssuppe.
Blomkålssuppe
Ingredienser
Blomkålssuppe
- 300 g blomkål i buketter
- 450 g kartofler skrællet
- 1 løg i tern
- 7 dl vand
- 2 spsk olie
- 1 bouillonterning
- 2 tsk salt og lidt peber
Rugbrøds crutoner
- 3 skiver rugbrød
- 3-4 spsk olie
- 2 tsk salt
- Evt. frisk timian og persille til at pynte af med
Fremgangsmåde
- Opvarm en gryde med olie.
- Kom løg og blomkål i gryden med 1 tsk salt og lidt peber og og sauter det af i 2-3 minutter.
- Kom kartoflerne i gryden, hæld vandet i og tilsæt bouillonterningen.
- Lad det koge under låg, ved middelvarme i ca. 15 minutter (indtil kartoflerne er møre).
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Skær rugbrødet i små tern og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Hæld olie over og bland det rundt med salt.
- Kom croutonerne i ovnen i ca. 25 minutter - du kan mærke når de er sprøde og færdige.
- Tag croutonerne ud af ovnen af lad dem køle af på køkkenbordet.
- Blend suppen med et stavblender direkte ned i gryden eller kom det hele i en almindelig blender.
- Smag suppen til og kom evt. mere salt og peber i.
- Pynt med de sprøde croutoner og evt. friske krydderurter på toppen. Velbekomme!
Suppen kan du sagtens variere i smag med forskellige krydderier. Er du fx til en lidt mere krydret udgave kan lidt cayennepeber, stødt koriander og måske en anelse chili gøre underværker.
Som suppen er lavet her er den faktisk både vegetarisk og vegansk. Den er ikke vendt med hverken mælk eller fløde. Men ønsker du at tilsætte en sjat af det, kan du sagtens “runde suppen af” med lidt fløde. Brug bare den slags som du foretrækker.
Tip til kedelig blomkål
Har du haft dit blomkål liggende lidt tid i køleskabet og er det blevet lidt kedeligt? Så smid det endelig ikke ud! Hvis det bare skal i suppen, gør det ingen forskel om det er blevet lidt trist og blødt. Det kan sagtens bruges.
Men vil du fx have det i en salat, så må det gerne være lidt sprødt.
Kom blomkåls buketterne i iskoldt vand, gerne med lidt isterninger. Efter 10-15 minutter vil du opleve at blomkålen er blevet meget mere sprød igen.
2 comments
Hej
Hvad skal ovnen stå på?
Mvh Christina
Hej Christina,
170 grader 🙂
Kh. Maria