Home aftensmad Blomkålssuppe med kartofler

Blomkålssuppe med kartofler

by Maria
Blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe med sprøde rugbrøds croutoner!

Når efteråret nærmer sig så begynder suppevejret. Det er så skønt, at lune sig på varme og smagfulde retter. Simreretter, gryderetter og supper. Denne blomkålssuppe er mild i smagen og yderst nem at lave.

Du kan sagtens servere den for hele familien. Er nogen i familien også vant til, at drysse bacontern på toppen, som man bedst kender det fra kartoffel- porresuppe, så er det også lækkert ovenpå din blomkålssuppe!

Min datter vil i hvert fald nødigt undvære det!

Men er du ikke til bacon eller gerne vil undvære kød nogle dage, så prøv at lave sprøde rugbrøds croutoner til. Det plejer også at gå rigtig fint an hjemme hos os. Det smager virkeligt lækkert og det er også utrolig nemt!

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe med kartofler

Cremet blomkålssuppe med sprøde rugbrøds croutoner! Når efteråret nærmer sig så begynder suppevejret. Det er så skønt, at lune sig på varme og smagfulde retter. Simreretter, gryderetter og supper. Denne blomkålssuppe er mild i smagen og yderst nem at lave.… aftensmad Blomkålssuppe med kartofler European print
portioner: 4 portioner forberedelse:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • ½ blomkål, ca. 300 g.
  • 450 g. kartofler
  • 1 løg
  • 7 dl. vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 bouillon terning
  • 2 tsk. salt og lidt peber
  • RUGBRØDS CROUTONER:
  • 3 skriver rugbrød
  • 3-4 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • Evt. frisk timian og persille til at pynte af med

Sådan gør du:

  • Skær løget i tern
  • Pluk blomkålen i mindre buketter
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  • Opvarm en gryde med 2 spsk. olie
  • Kom løg og blomkål i gryden med 1 tsk. salt og lidt peber og og sauter det af i 2-3 minutter
  • Kom kartoflerne i gryden, hæld vandet i og tilsæt bouillon terningen
  • Lad det koge under låg, ved middelvarme i ca. 15 minutter (indtil kartoflerne er møre)
  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Skær rugbrødet i små tern og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Hæld olie over og bland det rundt med salt
  • Kom croutonerne i ovnen i ca. 20 minutter - du kan mærke når de er sprøde og færdige
  • Tag croutonerne ud af ovnen af lad dem køle af på køkkenbordet
  • Blend med et stavblender direkte ned i gryden eller kom det hele i en almindelig blender
  • Smag suppen til og kom evt. mere salt og peber i
  • Pynt med de sprøde croutoner og friske kydderurter på toppen. Velbekomme!

2 comments

Christina 11. september 2018 - 14:08

Hej
Hvad skal ovnen stå på?

Mvh Christina

Reply
Maria 11. september 2018 - 14:24

Hej Christina,
170 grader 🙂
Kh. Maria

Reply

Leave a Comment