Lækre stegte gulerødder
Her får du en super nem opskrift på stegte gulerødder med bid i og masser af skøn smag.
I sommermånederne når de danske gulerødder med top er i butikkerne, så kan jeg klart anbefale dig, at lave de skønne stegte gulerødder.
De smager så godt og er lækkert tilbehør til aftensmaden. Du kan også komme dem på grillen istedet for på panden. Når de er tilberedt kan jeg også anbefale at rive lidt citronskal over og evt. lidt parmesan. Du kan også riste lidt hasselnødder på en tør pande, hakke dem og drysse det over gulerødderne. Det er virkelig lækkert.
Men! De smager også skønt lige som de er.
Stegte gulerødder
Ingredienser
- 1 bundt nye gulerødder
- Olie eller smør til stegning
- Flagesalt og lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær den øverste grønnne top af gulerødderne, lad lidt sidde tilbage det ser så fint og dekorativt ud.
- Skrub gulerødderne for jord og den værste skræl.
- Kom gulerødderne i en gryde med kogende vand i 2 minutter - de må endelige ikke få for længe.
- Kom gulerødderne i koldt vand og skift gerne vandet et par gange. Så er du sikker på at gulerødderne ikke ligger og tilbereder videre og bliver helt bløde.
- Dup gulerødderne tørre i et klæde. På en varm pande med olie eller smør steges gulerødderne godt på alle sider i ca. 5 minutter, drys med flagesalt og lidt friskkværnet peber og anret gulerødderne på et lille fad. Velbekomme!
Gulerødder med top tilberedt på denne måde er noget vi gør virkelig meget i sommermånederne. Det smager simpelthen så skønt og det er bare med at nyde det, når de er i sæson.
Vi elsker pandestegte rødspættefileter som er vendt i rugmel. Sammen med gulerødderne og så nogle kogte kartofler (helst de nye), så får vi et skønt og sommerligt, lettere aftenmåltid. Det er ikke så ofte vi laver sovs hos os. Og her mangler vi det heller ikke!
Du kan også prøve at komme gulerødderne i ovnen i stedet.