Syltede rødbeder

Syltede rødbeder.

Hjemme syltede rødbeder er ret så nemme at lave selv. De smager virkelig skønt og kan ikke samlingens med dem som vi finder i supermarkedet.

Rødbedefarven kan svine utrolig meget på fingrene, men det kan du nemt slippe for, ved at tage et par gummihandsker på.

I denne opskrift er der ikke tilsat krydderier eller andre smagsgivere. Det kan du tilsætte efter lyst. Fx til jul kan det være en kanelstang, lidt stjerneanis eller nelliker. Og ellers måske bare at par laurbærblade og lidt peberkorn.

Server syltede rødbeder til en leverpostej mad. Måske den lune leverpostej til højtiderne, hvor den er et fast indslag på frokostbordet hos mange.

Eller til biksemad med et spejlæg og brændende kærlighed. Ja mulighederne er mange!

Sådan et glas med rødbeder kan holde sig en uges tid i køleskabet. Vil du sikre dig at det holder længere, så kan glasset lidt rystes med en smule atamon i.

Syltede rødbeder

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
1 sylteglas

Ingredienser

  • 1 kg eller ca. 5-6 rødbeder
  • 1 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • ½ dl vand
  • Et par laurbærblade
  • Evt. 1 tsk. atamon

Fremgangsmåde

  • Kog rødbederne i en gryde med vand der dækker rødebederne helt, tilsat 1 tsk. salt.
  • Koges ca. 35 min. alt efter størrelse.
  • Bland sukker, vand og eddike i en lille kasserolle/gryde og bring det i kog. Det tages af blusset, så snart sukker er opløst.
  • Stik evt. en kniv i en af rødbederne, de skal være faste men kogt nok, så kniven kan komme ind i rødbeden.
  • Skyl rødbederne i koldt vand og smut skrællen af, det er meget nemt at få af.
  • Skær rødbederne i skiver.
  • Skold et tætsluttet glas. Vil du gemme dine rødbeder mere end en uges tid, så kom 1 tsk. atamon i glasset, luk låget og ryst det godt rundt, hæld det derefter ud.
  • Kom rødbederne i glasset, med laurbærblade. Hæld lagen på, luk låget og stil glasset på køl.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det er en super nem grundopskrift med eddike og sukker. Noget som de fleste kan finde i køkkenskabene eller i hvert fald meget hurtigt få handlet ind.

Så kan du altid derfra prøve dig frem med forskellige krydderier.

Jeg har altid elsket syltede rødbeder. Jeg spiser ikke så ofte rugbrødsmadder men når jeg gør, så ved jeg altså ikke noget bedre end en leverpostejs mad med et par hjemmesyltede rødbeder ovenpå. Mmmmm det smager skønt!

Du kan få mere inspiration her til salater, grønt og tilbehør!

Syltede rødbeder Syltede rødbeder

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..