Tomatsalat med avocado

Tomatsalat med avocado.

Her finder du opskriften på en skøn tomatsalat med avocado og frisk mozzarella. På toppen er drysset med lidt flagesalt og friskkværnet peber sammen med friske basilikumsblade. Derudover er der citronsaft og lidt god olivenolie. Det smager fantastik godt sammen med de solmodne tomater, den bløde ost og cremede avocado.

Har du en masse tomater i køkkenet så prøv også denne frisk tomatsalsa!

Salsaen kan for eksempel laves til en omgang mexicanske pandekager med fyld.

Tomatsalat med avokado er altid et hit at servere ved middagsbordet. Salaten er både smuk og super lækker.

5 fra 1 stemme

Tomatsalat med avocado

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
3 portioner

Ingredienser

  • 400 g solmodne tomater
  • 2 store håndfulde feldsalat
  • 1 avokado
  • 100 g frisk mozzarella
  • Saft fra ½ citron
  • Lidt god olivenolie
  • Friske basilikumsblade
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tomaterne skylles og skæres i grove stykker.
  • Avokadoen halveres og skæres i skiver.
  • Mozzarellaen brækkes i mindre stykker.
  • De 3 ingredienser anrettes pænt på en tallerken med feldsalat i bunden. Snit basilikumsblade i strimler og kom på toppen.
  • Olivenolie og citronsaft fordeles på salaten, drys med salt og peber. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Tomatsalat med avocado

Mere inspiration til tomatsalat. 
  • Kom også gerne tynde skiver af rødløg på. Eller forårsløg.
  • Når du skærer avocado så kom meget gerne citronsaft på skiverne. En avocado bliver hurtigt brun i overfladen og det ser ikke så pænt ud.
  • Denne salat kan ikke anbefales at gemme til dagen efter eller lave for lang tid før. Den kan hurtigt blive lidt “våd” i det og salatbladene vil blive lidt slatne.
  • Prøv også at komme en balsamico glace på. Det er reduceret rødvinseddike. Du kan købe dem færdige og ellers kan du nemt lave dem selv. Det skal koge i ca. 10 minutter og mængden vil blive reduceret til det halve og så får du en tyk karamel agtig masse som kan hældes over salaten.
  • Du kan også anrette salaten skåret i skiver og lagt skiftevis ind over hinanden. Så får salaten et helt andet udtryk.

 

Jeg har lavet denne salat mange gange. Den er ser fin at servere for sine gæster og så skønt. Den er lige populær hver gang og så tager den altså ingen tid at lave.

Jeg synes personligt at der ikke behøves andet end en smule god olie og citronsaft på toppen. Råvarerne smager så godt i sig selv så det er ikke nødvendigt med en masse dressing.

 

Tomatsalat med avocado

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..