Gateau marcel

Gateau Marcel.

Det er ingen tvivl, det her ER – verdens bedste chokoladekage!

Gateau Marcel består kun af 4 ingredienser. Mere skal der ikke til for at lave en fantastisk god chokoladekage.

Det er en lækker lækker kage med intens chokoladesmag.

Hvis du elsker chokolade i kage, så skal du prøve min opskrift på chokoladekage.

Det kan klart anbefales at bruge en god chokolade, da det er en stor del af denne kage. Mørk callebut chokolade er et godt bud.

Gateau Marcel

Det er ingen tvivl, det her ER verdens bedste chokoladekage!
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
12 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade, gerne rigtig god chokolade
  • 200 g smør usaltet
  • 200 g sukker
  • 8 hele æg, eller tilsvarende pasteuriserede (140 g æggeblommer og 160 g æggehvider)
  • 140 g æggeblommer og 160 g æggehvider

Fremgangsmåde

  • Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad sørg for at smørret kun lige akkurat er smeltet og tag så skålen af varmen - det skal være fingervarmt.
  • 100 g sukker og æggeblommer piskes luftige i en anden skål.
  • Chokolademassen hældes langsomt ned i æggeblommerne, mens der vendes i massen med en dejskraber.
  • Pisk æggehviderne hvide og skummende tilsæt 100 g sukker og piske videre indtil hviderne er helt stive.
  • Vend forsigtigt halvdelen af hviderne i chokolade blandingen, brug en dejskraber og pas på med ikke at vende luften ud af hviderne.
  • Hviderne er med til at gøre cremen luftig.
  • Vend så den sidste halvdel i chokoladeblandingen.
  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Tag en springform ca. 24 cm. og læg bagepapir i bunden og luk ringen om, så bagepapiret stikker ud i siderne.
  • Smør kanten rundt med lidt smør.
  • Hæld ⅔ af massen i formen og gem resten i køleskabet.
  • Kagen bages i 30 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.
  • Når kagen er helt afkølet kommes resten af massen ovenpå og kagen stilles på køl i fryseren, mindst i nogle timer. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Kagen er halvbagt og halv “rå”. Da halvdelen af massen hældes over når kagen er kølet af efter den har været i ovnen. Kagen er faktisk allerbedst hvis den laves dagen før den skal serveres og smager intet mindre end fantastisk.

Opskriften er med få ingredienser og er også uden mel. Så de glutenallergikere kan også ånde lettet op! Til gengæld er kagen fyldt med sukker og smør men det kan vi simpelthen ikke komme uden om her! OG det skal der også bare være plads til!

Jeg kan desværre ikke tage æren for opskriften!!

Men det kan en fransk kok ved navn Gateau Marcel. Da han for mange år siden kom til Danmark, tog han denne fantastiske opskrift med sig! Og Halleluja for det.

 

Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg kan kun sige – PRØV DEN! Server kagen med en kugle lækker vanilje is og friske bær, så er det helt perfekt og dine gæster vil elske dig!
  • Jeg laver kagen til mange lejligheder. Når jeg har lavet mad til større arrangementer eller jeg får gæster hjemme eller nogen bare spørger efter en god dessert opskrift – så er det altid verdens bedste chokoladekage, som jeg vender tilbage til!

 

Gateau marcel

5 Responses

  1. Hej Maria
    Jeg faldt over din blog via et linkfra FB.
    Vil blot sige, at det er en fuldstændig suveræn og appetitlig blog. Det ervældig delikat lavet – lækkert design.
    Jeg skal bestem kaste mug over opskrifterne… og fantastiske foto.
    TAK, for en god oplevelse.
    Kh Lone

    1. Hej Lone,

      Velkommen til! 🙂
      Hvor var det bare en skøn skøn besked at modtage fra dig!
      Tak for at du tog dig tid til, at skrive til mig. Det varmer rigtig meget.
      Jeg er glad for at du fik en god oplevelse og vil kaste dig ud i nogle af mine opskrifter.
      God fornøjelse.

      De bedste hilsner Maria

  2. Har du prøvet at lave kagen i en bradepande? Hvis ikke, tænker du det vil være muligt? 🙂

    1. Hej Charlotte,
      Ja det har jeg og det kan du sagtens.
      Dog bliver kanten ikke lige så pæn pga. bagepapiret men det gør ingenting.
      Mængden i opskriften er ikke stor nok til at fylde en hel bradepande ud. Men hvis du ganger den op, så er det helt fint 🙂
      Kh. Maria

  3. Hej Maria
    Tak for dine skønne opskrifter!
    Det er simpelthen så fedt at gå på opdagelse i din blog

    Hvilken chokolade bruger du til din Gateau Marcel?

    Mange hilsner
    Lea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..