Pizza med grøntsagsbund

Lækker pizza med grøntsagsbund

Jeg deler her en opskrift på pizza med grøntsagsbund. En bund der smager utrolig godt, taget i betragtning af at den kun er lavet på grøntsager, æg og ost.

Pizzabunden bliver sprød i kanten men da det er en pizza med en bund lavet af grøntsager skal du selvfølgelig ikke forvente den samme oplevelse som en sprød pizzabund der er lavet af mel.

MEN den smager virkelig godt og er et super godt alternativ, hvis du vil have flere grøntsager og mindre gluten. Du kan helt selv bestemme fyldet på toppen – der er jo et hav af muligheder.

Pizza med grøntsagsbund

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 300 g gulerødder og blomkål
  • 2 æg
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 50 g revet mozzerella
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 50 g revet mozeralla
  • Tørret oregano
  • Ruccola
  • Høvlet parmesan
  • Evt. syltede rødløg

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Riv blomkål og gulerødder, har du en foodprocessor kan du gøre det derpå.
  • Derefter blandes blomkål, gulerødder, æg 1 tsk salt og lidt peber til en ensartet masse.
  • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Den skal fylde 2/3 af pladen, så bunden ikke bliver alt for tynd.
  • Kom pladen i ovnen i 18 minutter.
  • Tag pladen ud, fordel tomatpure på bunden, drys med ost og oregano på toppen.
  • Bag derefter bunden i yderligere 15 minutter.
  • Derefter er pizzaen klar til at spise. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Kom evt. høvlet parmesan, syltede rødløg og ruccola på, lige som på billedet. Du kan også kommet parmaskine eller serrano på toppen – det smager virkelig godt.

Du kan også prøve denne opskrift på blomkåls toast, som et andet lækkert alternativ hvis du gerne vil erstatte brødet med grøntsager.

Jeg vil ikke anbefale dig at fryse denne opskrift ned. Det bliver alt for slattent efter en tur i fryseren. Men pizzaen kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet.

Jeg bruger meget ofte syltede rødløg som topping på forskellige retter. Det er som om at jeg aldrig bliver træt af det. Farven er super smuk og smagen er fantastisk. Og så er det så nemt når de først er lavet. De holder sig mindst en uge på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..