Syltede rødløg

by Maria
Syltede rødløg

Nemme syltede rødløg

Pift nemt mange grønne retter op med lidt syltede rødløg.

Ja selv ovenpå kødet inden det serveres smager det virkelig godt og ser utrolig dekorativt ud. Det er fantastisk smukt og lækkert tilbehør til maden. 

I sommers lavede en opskrift på sommer syltet rødløg.

De er super nemme at lave og kan sagtens holde sig i mindst en uge i køleskabet.

Syltede rødløg

Lækre syltede rødløg
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1 mellem glas
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 måned

Ingredienser

  • 4 dl lys lagereddike
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ dl vand
  • 5 rødløg i ringe eller skiver
  • Evt. et par peberkorn og lidt lauerbærblade

Fremgangsmåde
 

  • Kom eddike, sukker, vand og evt. krydderier i en kasserolle, kog det op til sukkeret er opløst og sluk for blusset.
  • Pil og skær rødløgene.
  • Kom løgene i et skyllet tætsluttet glas og hæld den lune lage over.
  • Kom låget på og stil glasset på køl, (lagen må gerne være varm når du hæder den over løgene).
  • Efter nogle timer kan rødløgene spises og dagen efter er lagen trængt ekstra godt ind i løgene.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Syltede rødløg ses efterhånden på mange retter, fordi det både ser utrolig dekorativt ud men det også bare smager rigtig skønt.

Det pifter altså lige maden lidt op, så det er også en super lækker og nem “topping”, at imponere gæsterne med. Syltelage laves på mange måder, det kan både være med forskellige krydderier, mere sukker (end denne opskrift), sukkerfrit osv.

Mere inspiration til opskriften.
  • Laver du syltede rødløg ved juletid kan du fx komme nelliker i lagen, eller stjerneanis – også appelsinskal kan bruges. Du kan også komme et par timianstilke i, mulighederne er mange. Grundlagen er god i sig selv, krydderierne er med til at at give syltelagen lidt kant.
  • Jeg er ikke så pjattet med, at de bliver alt alt for søde. Så er du til den helt søde side, så kom en ekstra ½-1 dl. sukker i.

4 comments

Anne Kiib 28. april 2017 - 9:08

Hvor lang tid kan sådan et glas syltede rødløg holde sig på køl? 🙂

Reply
Jeanette 17. marts 2019 - 11:51

Hvor længe kan sådan et glas holde sig?

Reply
Maria 18. marts 2019 - 11:44

Hej Jeannette,
Det kan i hvert fald holde sig en uge i køleskabet 🙂
Kh. Maria

Reply
Catrine Marcussen 22. januar 2021 - 18:38

Man kan vel komme lidt atamon i for at det vil holde sig længere?

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering