Syltede rødløg

Syltede rødløg.

Pift nemt mange grønne retter op med denne syltede rødløg opskrift. Det kræver ganske få ingredienser at lave de fineste lækre rødløg i syltelage. Rødløgene er super nemme at lave og kan sagtens holde sig i mindst en uge i køleskabet.

Syltede rødløg ses efterhånden på mange retter, fordi det både ser utrolig dekorativt ud men det også smager rigtig skønt. Det er fantastisk smukt og lækkert tilbehør til maden. 

Syltede rødløg

Lækre syltede rødløg
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
1 mellem glas
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 uger

Ingredienser

  • 4 dl lys lagereddike
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ dl vand
  • 5 rødløg
  • Evt. et par peberkorn og lidt lauerbærblade

Fremgangsmåde

  • Pil og skær rødløgene i tynde skiver eller ringe.
  • Kom eddike, sukker, vand og evt. krydderier i en lille gryde.
  • Kog det op til sukkeret er opløst og sluk for blusset.
  • Kom løgene i et skyllet tætsluttet glas og hæld den lune lage over.
  • Låget lukkes og glasset stilles på køl.
  • Lagen skal være varm, når du hælder den over løgene.
  • Efter nogle timer kan rødløgene spises. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Opskriften på syltelagen er en god grundopskrift. Den fungerer også godt lige som den er uden andet i. Syltelage laves på mange måder, det kan både være med forskellige krydderier, mere eller mindre sukker, sukkerfrit osv. 
  • Laver du fx syltede rødløg ved juletid kan du bruge smagsgivere i lagen som nelliker, eller stjerneanis – også appelsinskal kan bruges. Du kan også komme et par timianstilke i, mulighederne er mange. Grundlagen er god i sig selv, krydderierne er med til at at give syltelagen lidt kant.
  • Jeg er ikke så pjattet med, at de bliver alt alt for søde. Så er du til den helt søde side, så kom en ekstra ½-1 dl. sukker i.
 
Ofte stillede spørgsmål til syltede rødløg.

Hvor lang holdbarhed er der på syltede rødløg? De fleste syltede rødløg kan holde sig i et par uger.

Hvad kan man spise syltede rødløg til? Du kan spise det til din frokost, sandwich, på salater og meget mere.

Hvornår kan man spise syltede rødløg? Man kan spise de syltede rødløg efter et par timer, hvor lagen er kølet helt af. Rødløgene skal lige trække i lagen og dagen efter er de endnu bedre.

Kan man bruge syltelage igen? Ja, i princippet kan du godt. Når du har spist dine rødløg, kan lagen koges op igen og så kan der kommes nye friske rødløg i. Det er vigtigt at det koges op så man fjerner evn. bakterier i lagen. Ellers vil dine rødløg ikke holde længe. Personligt kan jeg godt lide at lave en ny lage til en ny portion syltede rødløg.

 

Kan syltede rødløg blive for gamle?

Ja, det kan de godt. Der er dog flere ting, som du kan gøre for at forlænge holdbarheden af dine syltede rødløg. Det første du kan gøre er at skylle det rene glas i atamon, inden at du hælder dine syltede rødløg på glas.

Dette praktisere jeg dog ikke selv. Jeg laver hellere en lidt mindre portion af gangen, som holder sig fint i 1-2 uger på køl. Og så kan der laves en ny portion – uden brug af atamon.

Det andet er, at du bruger en ren gaffel hver gang, at du tager dine rødløg op af glasset. Hvis du bruger en ren gaffel, uden andre madvarer på, så undgår du, at der kommer for mange bakterier ned i glasset. Og derved kan forlænge holdbarheden.

Som hovedregel kan du altid smage eller lugte dig til, om de er blevet for gamle. Man kan også se på syltelagen, når den bliver for gammel. Der kan væsken godt gå hen og blive lidt grumset, og så er det et tegn på, at de skal smides ud.

 

Hvad spiser man til syltede rødløg?

Til langt de fleste salater kan man sagtens tilføje de nemme rødløg, da de giver en god smag til resten af salaten. Desuden gør de sig flot i salaterne, da den lyserøde farve virkelig er appetitligt for øjet.

Man kan også sagtens komme dem i diverse sandwich eller oven på en god rugbrødsmad. Du behøver ikke at tænke, at de skal “passe” ind til én særlig del af retten, men tænk på det som et tilbehør, der kan stå for sig.

Du kan spise syltede rødløg til: spidskålssalat med ærter, halloumi burger eller madpandekager med krydret svinekød.

Jeg har næsten altid et glas syltede rødløg stående i mit køleskab, da man kan bruge det til meget forskelligt. Ofte bruger jeg i de salater, som jeg spiser både frokost og aften.

 

Hvilken eddike bruger man til at sylte?

Til at lave syltede rødløg skal du blot bruge en helt almindelig lys lagereddike. Den slags der ikke er mørk i farven men helt gennemsigtig. Det gør at du også vil få den ekstra flotte lyderøde farve når rødløgene syltes.

Ellers findes der flere slags eddike, både med og uden ekstra smag som også sagtens kan prøves af. Det er helt op til en selv og en smagssag. Men jeg anbefaler den neutrale billige lagereddike til formålet.

4 reaktioner

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..