Saltbagte mandler.
Her får du opskriften på de lækreste saltbagte mandler. De saltede mandler er virkelig nemme at lave og de kan anbefales.
De smager super godt og bliver knasende sprøde med en dejlig saltet smag. Server dine saltmandler som en lille snack, en skål på bordet når gæsterne kommer eller for eksempel ovenpå en god salat.
Du kan også servere dem grofthakket på en frisk salat eller bare en lille håndfuld når sulten melder sig om eftermiddagen.
Brug fx saltbagte mandler drysset ovenpå denne salat med honningbagte gulerødder!
De smager skønt og kan bruges til alverdens ting. Det eneste minus er, at det er SÅ svært at stoppe, når man først er gået i gang.
Saltbagte mandler
Ingredienser
- 200 g mandler
- 1 dl kogende vand
- 1½ spsk salt
Fremgangsmåde
- Opløs salt i en skål med kogende vand.
- Mandlerne vendes i saltvandet og trækker i 10 minutter.
- Det overskydende vand hældes fra.Mandlerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag mandlerne i ovnen ved 160 grader i 15 minutter.
- Vend i mandlerne et par gange undervejs.
- Mandlerne afkøles før de kommes i et tætsluttet glas.
Mere inspiration til opskriften.
- Saltmandler er også gode at give med i madpakkerne som en snack. Put dem i en lille bøtte.
- Kan du holde dig til en lille håndfuld i ny og næ, så kan mandlerne sagtens holde sig længe, i en bøtte med låg, der lukker tæt.
- Når du tager dine mandler ud af ovnen, er de ikke helt hårde og sprøde. Det bliver de først, når de er kølet helt af. Derfor er det også vigtigt, at du lader dem køle helt af, før du kommer dem i et tætsluttet glas.
Er saltede mandler sunde? Jeg vil ikke kalde dem sunde, da der er cirka 600 kcal pr 100 gram i mandler. Dog indeholder mandler en masse gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler.
Kan man fryse saltede mandler? Ja, du kan faktisk godt fryse dine saltmandler ned.
Hvor mange kalorier er der i mandler med salt? Der er cirka 630 kcal pr. 100 gram saltbagte mandler.
Hvorfor bliver mine saltmandler bløde? Hvis de er bløde, er det fordi, at de ikke har fået nok tid i ovnen. Husk også på at mandlerne først bliver helt sprøde, når de er kølet af.
Saltede mandler.
Saltmandler er super lækkert og kræver kun 3 ingredienser at lave! Det lyder måske besværligt at lave saltbagte mandler selv, men det tager virkelig ikke lang tid. Så har du ikke prøvet at lave det før, så giv det en chance, det vil du ikke fortryde.
I det hele taget er det rigtig lækkert at drysse noget sprødt på salater. Ofte bruger jeg også nogle saltbagte græskarkerner.
Både saltmandler og græskarkernerne kan holde sig længe i en bøtte med låg. Når de først er lavet, så bliver det ikke nemmere.
En reaktion
Der stod det var honning bagte gulerødder men det er ristet mandler, hvad er der lige gået galt??