Salat med honningbagte gulerødder

by Maria
Salat med honningbagte gulerødder

Sprød salat med honningbagte gulerødder og cremet feta.

En fantastisk lækker salat med honningbagte gulerødder. De bagte gulerødder er anrettet på en bund af salat, toppet med saltbagte mandler og cremet feta.

Salaten er ret simpel men den er altså virkelig god og kan anbefales at prøve.

I stedet for saltbagte mandler kan du også prøve disse saltbagte græskarkerner!

De søde gulerødder der stadig er bid i, med knasende salte mandler og sprød ruccola i bunden er en skøn kombi.

Skønne og velsmagende salater med få ingredienser kan faktisk sagtens være nok hvis man kombinerer nogle gode smage.

De 6 portioner som salaten er beregnet til er som tilbehør til et helt måltid. Fx hvor der både serveres kød/fisk, brød og karttofler eller andet. Laves der fx kun et stykke fisk eller kød ved siden af så beregn lidt færre portioner i denne opskrift.

Salat med honningbagte gulerødder

Lækker og simpel VIRKELIG god salat med bagte gulerødder, cremet feta og sprøde salte mandler.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Bagte gulerødder

  • 6 store gulerødder, ca. 650 g
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk akacie honning
  • 1 tsk salt og lidt friskkværnet peber

Derudover

Dressing

  • 1 spsk akacie honning
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

Bagte gulerødder

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker, ca. 2-2,5 cm. tykkelse.
  • Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir og vend godt i olie, akacie honning, salt og peber.
  • De bages i 15 minutter så der stadig er bid i.

Anret salaten

  • Ruccola skylles og duppes i et tørt klæde/viskestykke.
  • Når gulerødderne er bagt færdig afkøles de. Ruccola fordeles på et fad og gulerødderne anrettes ovenpå.
  • Fetaen smuldres og mandlerne hakkes groft. Begge dele fordeles på gulerødderne.

Dressing

  • Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål og piske det sammen med en gaffel. Hæld dressingen over salaten og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Ruccola er noget som deler vandene og er du ikke til den lidt kraftige smag som salat har, så er frisk babyspinat ideelt at udskifte med.
  • Frisk ruccola og spinat skal ikke blandes med dressinger osv. alt for lang tid før det serveres. Bladende bliver meget hurtigt slatne og det vil være synd.
  • Vil du gerne forberede salaten på forhånd? Så kan du klaregøre alle ingredienserne så de er klar til du kan anrette salaten inden maden serveres.

Salaten her er under den “nemme” kategori og specielt hvis gulerødderne er bagt på forhånd. Når gulerødderne er bagt er salaten lige at gå til.

Har du overvejet at lave dine egne salbagte mandler, så giv det et forsøg. Det er nemlig så nemt og de smager 100 gange bedre, end dem man køber i butikkerne. De kan også sagtens laves på forhånd og opbevares i en beholder i køkkenet.

2 comments

Anine Kirk Todsen 6. august 2021 - 20:36

Virkelig lækker og nem salat

Reply
Maria 17. august 2021 - 9:23

Hej Anine,
Tak for din feedback!
Det er så skønt når nemt og lækkert kan forenes.
Jeg er glad for at du kunne lide salaten.
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering