Æblekompot

by Maria
Æblekompot

Nem æblekompot.

Noget af det nemmeste du kan trylle frem med æbler er en skøn hjemmelavet æblekompot med vanilje. Det smager helt fantastisk og kompot med æble er super nemt at lave. Æbler, lidt vand, vanilje og sukker – mere skal der ikke bruges.

Kompotten kan for eksempel serveres til pandekager – se forskellige opskrifter lige her!

Æblekompot er nok en af de allernemmeste opskrifter, som du kan lave med æbler. Kompotten kan også serveres sammen med en portion nybagte boller. – find mange forskellige opskrifter her.

Æblekompot

Nem og lækker kompot med æbler og vanilje.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 4-5 dage på køl

Ingredienser

  • 600 g æbler i tern
  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 3/4 dl vand

Fremgangsmåde
 

  • Del æblerne i kvarte og skær kærnehuset ud. Skær æblerne i tern ca. 1 cm. tykkelse.
  • Du kan selv bestemme om det skal være med eller uden skræl.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med 1 spsk. sukker ved at bruge et kniv, så vaniljekornene bliver godt fordelt.
  • Kom æbletern og resten af ingredienserne i en gryde og kog blandingen op under omrøring.
  • Lad det simre videre ved svag varme under låg til æblerne er lettere udkogt. Ca. 15 minutter.
  • Lad kompotten køle ned. Den opbevares på køl. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til æblekompot.
  • Prøv også at komme lidt stjerneanis eller kanelstang i kompotten når den koges. Det giver en mere karakteristisk smag til kompotten.
  • Vær opmærksom på at smag i æblekompot kan variere meget, alt efter hvilke æblesorter der bruges.
  • Kompotten kan sagtens fryses ned. Så lav gerne en stor portion og frys ned i mindre portioner.
  • Holdbarheden i køleskab er vejledende. Ofte kan det godt holde sig længere end de 4-5 dage. Men min bedste råd er at dufte til det og evt. lige smage på det, så er man ikke i tvivl om det er blevet for gammelt.
  • Hvis du ikke har en vaniljestang, så kan du også godt bruge vaniljesukker. Dog synes jeg, at resultatet bliver bedst, hvis du bruger vaniljestang. Og så kan du også rigtig se de fine små vaniljekorn i din kompot med æble.

 

Æblekompot

Hjemmelavet æblekompot med vanilje.

Lav din egen lækre æblekompot, det er så nemt og smager fantastisk godt!

Når efteråret har meldt sin ankomst, så bugner haverne med æbler, og heldigvis kan æbler bruges i så mange skønne retter. Det kan være: æblekage, bagte æbler, æbleboller, æble chutney, æbleflæsk – ja mulighederne er mange!

Jeg er ikke så heldig, at kunne gå ud i min egen have. Men jeg har både familie og gode venner som har skønne æbletræer.

Faktisk så bor jeg også tæt på et villakvater, som i æble sæsonen stiller æbler ud, som man frit kan benytte. Jeg synes det er genialt. Danske lokale æbler istedet for at købe dem i supermarkedet, er helt perfekt!

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering