Æggekage med bacon, tomat og purløg
Her får du opskriften på en nem og lækker æggekage med bacon. Foruden sprød bacon på toppen er der i selve æggekagen champignon og løg. Champignonerne giver en skøn smag i æggekagen og gør også at den ikke bliver så tør.
Æggekage med bacon er perfekt til en let omgang aftensmad. Resterne kan du evt. snuppe med i madpakken eller gemme til aftensmaden dagen efter. Server evt. ristet rugbrød til det smager virkelig skønt!
Æggekage med bacon
Ingredienser
- 8 æg
- 1½ dl mælk
- 250 g champignon
- 1 løg finthakket
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1 spsk olie
- 3 tomater
- purløg
- 1 pk bacon i skiver
Fremgangsmåde
- Æggene piskes sammen i en skål med mælk, sennep, salt og peber.
- Opvarm en pande med olie og sauter champignon og løg af.
- Når champignonerne er blevet lysebrune hældes æggemassen på.Skru ned ved svag varme og giv æggekagen ca. 20 minutter eller indtil æggemassen er blevet fast.Du kan også komme panden i ovnen, sørg for at det er en pande der kan tåle det.
- Imens steges bacon sprødt. Purløg snittes fint og tomaterne skæres i både.Når æggekagen er færdig kommes bacon, purløg og tomater på.Server med rugbrød til. Velbekomme!
Du kan sagtens tilføje andre grøntsager til din æggekage, fx broccoli, pølser i skiver, kartofler eller måske lidt revet ost!
Æggekag i alle afskygninger er et hit hos os. Josefine elsker det og jeg synes det er super fedt at lave indimellem. Fordi det både er nemt, ikke særlig dyrt og så er det også en mættende og sund omgang mad.
Hjemme hos os falder ALT med bacon falder i god jord. Så det gør bestemt ikke æggekagen dårligere for Josefine at der er sprød bacon på toppen.
Du kan finde flere opskrifter med æg lige her!