Aubergine salat

Aubergine salat – frisk salat med bagt aubergine.

Prøv at lave salater hvor en eller flere af de rå grøntsagerne er udskiftet med tilberedte, som denne aubergine salat! Det smager nemlig rigtig godt og giver en helt anden oplevelse.

Nogle dage laver jeg en salat med tilberedte grøntsager, når jeg har en rest tilbage fra aftensmaden dagen før. Men som i denne aubergine salat, bliver auberginen bagt fordi det bare smager smadder godt!

Her får du en lækker og frisk salat med et tvist af netop auberginen, som jeg forestiller mig ikke er det første valg for særlig mange, når der skal vælges grøntsager i supermarkedet. Efter den er blevet bagt og afkølet bliver den let svampet og stadig med bid i. Det er en lidt speciel grøntsag og har du ikke prøvet den endnu, så synes jeg helt sikkert at det er et forsøg værd.

Er du til ost og måske vil kræse lidt ekstra om middags gæsterne, så kan du med fordel smuldre noget god feta på toppen inden servering, det smager også skønt til.

Aubergine salat

Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 53 minutter
3 portioner

Ingredienser

Salat

  • 1 aubergine
  • ½ rødløg
  • 1 bakke cherry tomater
  • 3 store håndfulde babyspinat
  • 2 spsk purløg fint skåret
  • 1 håndfuld saltet mandler eller andre frø/kerner
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt og lidt peber

Dressing

  • spsk olie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½ spsk vand
  • 1 knsp salt og lidt peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skyl auberginen og skær den i grove stykke, ca. 2 x 2 cm.
  • Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir og vend det i ca. 2 spsk. olie, salt og peber.
  • Bag auberginen i ovnen i 25 minutter.
  • Imens skæres rødløget i tynde skiver, cherrytomaterne halveres, purløg snittes og spinaten skylles.
  • Det hele blandes i en skål.
  • I en anden lille skål røres dressingen sammen.
  • Når aubergine stykkerne er taget ud af ovnen og er afkølet kan de vendes i salaten.
  • Lige før servering vendes dressingen i og mandlerne drysses over. Mandlerne kan også hakkes groft inden de drysses over salaten.
  • Forbereder du salaten til senere på dagen, så vendt med at vendes dressingen i, indtil lige før servering. Spinaten bliver slatten af at stå med væske på. Det er derfor ikke en salat der kan gemmes til dagen efter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..