Bagt hokkaido.
Her får du inspiration og den meget nemme fremgangsmåde til at tilberede bagt hokkaido.
Ovnbagte hokkaido stykker smager super godt. Efter en tur i ovnen får græskarstykkerne en lidt sød smag. Det er nemt tilbehør til aftensmaden. Du kan efter eget ønske drysse med 1 tsk krydderi inden de bages. Fx timian, oregano eller rosmarin smager rigtig godt på. En anden favorit er stødt spidskommen.
Du kan også presse 1-2 fed hvidløg ud på hokkaidostykkerne. Det smager også rigtig godt!
De bagte hokkaido stykker smager fantastisk i salaten her med feta og grønkål.
Bagt hokkaido
Ingredienser
- 500 g hokkaido svarer ca til ½ græskar
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt og lidt peber
- Evt. krydderier
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
- Halver græskarret og tag kernerne ud. Skær det i grove skiver af ca. 1 cm. tykkelse.
- Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Fordel olien på og drys med 1 tsk. salt, lidt peber og hvad du ellers ønsker på.
- De bages i ca. 20 minutter og er klar til servering. Velbekomme!
For at gøre hverdagsmaden lidt nemmere kan du bage dobbelt af det I skal spise til aftensmaden.
Brug så den anden halvdel, kold i en salat, dagen efter. De bagte græskarstykker kommes i en bøtte med låg og opbevares på køl. De kan sagtens holde sig nogle dage.
Det er super smart at være lidt på forkant på den måde. Se også opskriften på denne hokkaido salat med grønkål og stegt ost.
Hokkaido græskar
Hokkaido græskar er virkelig en skøn råvare. Den kan bruges til mange lækre retter. Bl.a. i gryderetter, bagværk, kager og supper.
Så det er bare med at komme i sving når det fine græskar er i sæson fra august til december.