Hokkaido salat

Hokkaido salat – mættende efterårs salat med belugalinser!

Efteråret kommer snigende og så skal der lækre efterårs salater til. Her får du opskriften på en hokkaido salat med bl.a. grønkål og stegt ost på toppen!

Det er en mættende salat. Jeg er ret vild med, at lave salater som kan “stå alene” som et måltid. Du kan f.eks. servere den til frokost med noget godt hjemmebagt brød. Eller servere den som tilbehør til aftensmaden. Når du serverer den som tilbehør, er der så også til flere personer.

Det er utrolig lækkert at tilberede nogle af grøntsagerne til en salat. Så man får en kombination af rå grøntsager med bagte, som du får i denne salat. Det behøves nemlig ikke alt sammen at været råt. Her i kategorien salater og grønt kan du finde flere salater – af forskellig slags!

Hokkaido salat

Jeg bruger ofte saltbagte græskarkerner til salater. Sprøde og knasende med et saltet smag! Kernerne drysses også på denne salat.

De kan holde sig længe, så jeg har dem ofte stående i et glas med låg – klar til brug! Du kan også købe salte græskarkerner i flere supermarkeder, men det er altså nemt at lave selv!

Hokkaido salat

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
6 portioner

Ingredienser

Salat

  • 1 pk fast ost ca. 200 g. f.eks. Paneer, Halloumi mm.
  • 1 dl ukogte belugalinser
  • ½ hokkaido græskar
  • 1 stort æble i tern
  • 150 g grønkål finthakket uden den midterste brede stilk
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk salte græskarkerner
  • 2 tsk salt

Dressing

  • 3 spsk olie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk hvid balsamico
  • Evt. ½ tsk. spidskommen

Fremgangsmåde

  • Kog belugalinserne efter anvisning på pakken.
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Halver græskarret og tag kernerne ud. Del derefter det halve græskar en gang mere og skær det i skiver. Ca. ½ cm. tykke.
  • Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Pres hvidløget ud i olien, bland det sammen og pensel olien på alle stykkerne. Drys med 1 tsk. salt og lidt peber.
  • De bages i 15 minutter - når de er færdigbagt køles de af på bagepladen, inden de vendes i salaten.
  • Når linserne er kogt (og der stadig er bid i) hældes vandet fra og evt. skylles i koldt vand, så de ikke tilberedes yderligere, fordi de stadig er meget varme.
  • Kom linserne i en skål, sammen med hakket grønkål og vend det med 1 tsk. salt og lidt peber.
  • Bland balsamico, olie, honning og evt. spidskommen sammen og vend det i linseblandingen.
  • Skær osten i grove tern og steg dem i en smule olie på en opvarmet pande - de skal steges ca. 3-4 minutter, imens der vendes i det med en palet.
  • Kom linseblandingen på et stort fad. Læg hokkaido græskar og ost på fadet og drys med græskarkerner. Salaten er klar til servering. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Denne hokkaido salat er perfekt til efteråret, da det er årstiden hvor de skønne hokkaido bugner i forretningerne. De er ikke dyre og rækker langt! Du kan lave hokkaido mos, sylte hokkaido, lave hokkaido suppe og meget mere!

Osten som bliver stegt er en Paneer, der stammer fra det Indiske kontinent. Den er meget mild i smagen og fast. Så den falder ikke fra hinanden, når den steges.

Du kan sagtens udskifte med en anden fast ost. Jeg er også vild med en Halloumi inspireret ost, som er en cypriotisk ost. Den er også meget fast og velegnet til panden og grillen. Du kan selvfølgelig også helt undværre osten på salaten, hvis du ikke kan lide det!

Hokkaido salat

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..