Home aftensmad Bagt laks med perlespeltsalat

Bagt laks med perlespeltsalat

by Maria
Bagt laks med perlespeltsalat

Bagt laks med perlespeltsalat

Bagt laks med perlespeltsalat er en nemmere og lækker omgang aftensmad. Det tager ikke lang tid at bage laksen i ovnen og servere til den skønne og friske salat.

I salaten er der bl.a. grønne bønner, granatæblekerner og feta, som er vendt i en simpel citron/honning dressing. Det er en virkelig skøn salat som passer perfekt til det mere lette måltid.

Du kan sagtens lave rigeligt af salaten. Den kan holde sig et par dage på køl. Så det er en oplagt salat at gemme til madpakkerne eller til at spise to dage i træk.

Fx så med en omgang frikadeller på anden dagen.

Bagt laks med perlespeltsalat
Bagt laks med perlespeltsalat Bagt laks med perlespeltsalat er en nemmere og lækker omgang aftensmad. Det tager ikke lang tid at bage laksen i ovnen og servere til den skønne og friske salat. I salaten er der bl.a. grønne bønner,… aftensmad Bagt laks med perlespeltsalat European print
portioner: 2 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 2 stykker laks, ca. 125 g. pr. stk.
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
  • 1 dl ukogte perlespelt
  • 100 g friske grønne bønner
  • 1 dl granatæblekerner
  • 50 g ruccola
  • 70 g cremet feta
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk flydene honning
  • 2 spsk citron
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Ovnen tændes på 175 grader (varmluft)
  • Perlespelten koges efter anvisning på pakken, ca. 20 minutter. Der skal være lidt bid i dem. Når de er kogt skylles de godt i koldt vand og dryppes af i en sigte
  • Laksestykkerne kommes i et ovnfast fad med et stykke bagepapir
  • Citronsaften fordeles på stykkerne, drys med salt og friskkværnet peber
  • Alt efter størrelse bages stykkerne i ovnen i ca. 15 minutter
  • I en anden gryde med kogende vand koges de friske bønner i 2 minutter og skylles i koldt vand (husk at skære den ende af med stilk på bønnerne inden de koges)
  • Pisk olie, honning, citronsaft og vand sammen til dressingen
  • Bland perlespelt, bønner og granatæblekerner sammen i en skål, vend salt, peber og dressingen i
  • Kom ruccolaen på et serveringsfad eller en skål, kom perlespeltblandingen over og bræk fetaen i mindre stykker og fordel det på toppen. Server laksen ved siden af. Velbekomme!

Bagt laks med perlespeltsalat

 

Jeg elsker virkelig perlespelt i salater. De små kerner giver en skøn struktur og bid. Det er så nemt at koge og så kan det varieres på en hav af måder alt efter hvilke grønne sager der blandes i. Perlespelt er også mættende og giver en dejlig fylde i salaterne.

Du kan sagtens koge perlespelt og have liggende i en bøtte med låg, på køl i 5-6 dage. Så kan du lave forskellige salater med det uden af det bliver ensformigt og kedeligt.

 

Perlespeltsalat med grønne bønner

Leave a Comment