Bagt laks med perlespeltsalat

Bagt laks med perlespeltsalat.

Bagt laks med perlespeltsalat er en nemmere og lækker omgang aftensmad. Det tager ikke lang tid at bage laksen i ovnen og servere til den skønne og mættende salat.

 

I salaten er der bl.a. grønne bønner, granatæblekerner og feta, som er vendt i en simpel citron/honning dressing. Det er en virkelig skøn salat som passer perfekt til det mere lette måltid.

Bagt laks med perlespeltsalat

Ovnbagte laksestykker med en mættende lækker salat.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
2 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

Bagt laks

  • 2 stykker laks ca. 125 g. pr. stk.
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber

Perlespeltsalat

  • 1 dl ukogte perlespelt
  • 100 g friske grønne bønner
  • 1 dl granatæblekerner
  • 50 g ruccola
  • 70 g cremet feta

Dressing

  • 1 spsk olie
  • 1 spsk flydene honning
  • 2 spsk citron
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Bagt laks

  • Ovnen tændes på 175 grader.
  • Laksestykkerne kommes i et ovnfast fad med et stykke bagepapir.
  • Citronsaften fordeles på stykkerne, drys med salt og friskkværnet peber.
  • Alt efter størrelse bages stykkerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Perlespeltsalat

  • Perlespelten koges efter anvisning på pakken, ca. 20 minutter.
    Når de er kogt skylles de godt i koldt vand og dryppes af i en sigte.
  • I en anden gryde med kogende vand koges de friske bønner i 2 minutter og skylles i koldt vand.
    Husk at skære den ende af med stilk på bønnerne inden de koges.
  • Bland perlespelt, bønner og granatæblekerner sammen i en skål.
    Vend salt og peber i.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend i salaten.
  • Kom ruccola på et serveringsfad anret perlespeltsalaten over.
    Bræk fetaen i mindre stykker og fordel det på toppen.
    Server laksen ved siden af. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration.
  • Du kan sagtens koge perlespelt og have liggende i en bøtte med låg, på køl i 5-6 dage. Så kan du lave forskellige salater med det uden af det bliver ensformigt og kedeligt.
  • Du kan sagtens lave rigeligt af salaten. Den kan holde sig et par dage på køl. Så det er en oplagt salat at gemme til madpakkerne eller til at spise to dage i træk.
  • Server fx også perlespeltsalaten sammen med en omgang frikadeller.

Bagt laks med perlespeltsalat

Perlespeltsalat.

Perlespelt er fantastisk i salater. De små kerner koges, afkøles og kan derefter vendes i mange forskellige salater.

De små kerner har godt med bid og giver en skøn struktur i salaterne. Det er så nemt at koge og så kan det varieres på en hav af måder alt efter hvilke grøntsager der blandes i. Perlespelt er også mættende og giver en dejlig

Perlespeltsalat med grønne bønner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..