Bananvafler

Bananvafler.

Her får du opskriften på nogle lækre bananvafler med havregryn. Vaflerne har en naturlig sødme fra modne bananer og er uden tilsat sukker, så det er lidt sunde bananvafler. Serverer du dem så snart de er bagt, får du nogle dejlige sprøde bananvafler.

Havregrynene erstatter hvedemelet, som der normalt findes i ingredienslisten på vafler. De smager super godt. Så det er de perfekte sprøde sunde vafler!

Prøv også sukkerfri belgiske vafler som er sødet med dadler.

Server vaflerne til morgenmaden, på brunchbordet eller måske til hyggen i weekenderne hvor der er ekstra god tid. En lille vaffel med i madpakken som et sødt indslag er også lækkert!

5 fra 1 stemme

Bananvafler

Lækre søde vafler med banan og havregryn.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 50 minutter
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 180 g modne bananer, svarende til ca. 2 stk
  • 110 g havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet konsistens.
  • Lad dejen stå og “samle sig" i 15 minutter.
  • Tænd for vaffeljernet.
  • Når det er varmt kan man evt. pensle med lidt olie på fladerne inden at dejen kommes på.
  • Bag vaflerne 4-5 minutter, til de er blevet gyldenbrune.
  • Vaffeljernet giver slip på vaflerne når de er bagt nok. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Vaflerne kan fryses ned hvis du laver ekstra eller har nogle tilbage.
  • Vaffeldejen kan også stå i køleskabet et døgns tid. Fx hvis du laver dejen om aftenen og gerne vil have vaflerne nylavet og lune om morgenen.
  • Man kan også lune vaflerne både i mikroovnen eller ovnen. I ovnen vil de bliver mere sprøde og i mikroovnen vil de blive lækre bløde og lunet på ingen tid.
  • Deler dine vafler sig? Læs mere nederst hvordan du kan undgå det!

 

Bananvafler

Opskrift på sprøde bananvafler.

Du behøves slet ikke at have så god tid for at lave en portion bananvafler. De er nemme at lave og dejen vendes sammen på ingen tid. 

Man kan også sagtens lave dem aftenen før. Så har du en hurtig morgenmad eller snack, som også sagtens kan tages med på farten.

De er dog ikke sprøde dagen efter. Ønsker du dem sprøde skal de nydes, lige når de er lavet. For at få dem helt sprøde kan du ligge dem på en rist og lade dem køle lidt af.

 

Deler dine vafler sig i vaffeljernet?

Havregryn binder ikke en dej sammen, på samme måde som hvedemel gør. Ofte kan en dej med havregryn have godt af, at “sætte sig” lidt.

Dvs. at du lader dejen stå og samle sig før man tilbereder vaflerne. På den måde får de blendede havregryn tid til at suge væsken i dejen til sig. Lad gerne dejen stå i 15 minutter inden vaflerne bages.

Når dine bananvafler med havregryn bages, kan de måske dele sig når man løfter vaffeljernet. Det er fordi, de så ikke har fået nok. Det kan anbefales, at man løfter jernet forsigtigt, så vil du kunne mærke om vaflen holder lidt igen.

Gør den det så giv vaflen en smule længere tid. På mange vaffeljern vil jernet selv indekere, når vaflen er færdigbagt.

Bananvafler

4 Responses

    1. Hej Natacha,
      Jeg tror at du skal give dem noget længere tid i vaffeljernet. Jeg kan næsten forstille mig, at de har delt sig så der sidder noget på alle pladerne. Det er simpelthen fordi, at de ikke har fået nok.
      Jeg taler af erfaring 🙂
      Jeg håber at det lykkes for dig!
      Kh Maria

  1. 5 stars
    Jeg har lige lavet dem, men i stedet for vaffeljernet brugte jeg pandekage-jernet (nr. 10) og de blev helt perfekte. Tak for en nem og let opskrift. Vh Gitte

    1. Hvor dejligt at du prøvede at lave dem med pandekagejernet. Jeg er glad for, at du kan bruge min opskrift!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..