Bearnaisecreme.
Her får du opskriften på en virkelig LÆKKER kold bearnaisecreme. Den er ikke særlig svær at lave og smager super godt. Cremen er lavet på cremefraiche og mayonnaise. Man kan sagtens lave det til en bearnaise mayo ved kun at bruge mayo.
Sådan en bearnaise creme eller bearnaise dressing er en af de opskrifter, kan bruges til rigtig mange forskellige retter. Til kartoflerne, en god bøf, som en kold sovs til maden og meget mere.
Bearnaisecreme
Ingredienser
- 100 g mayonaise
- 100 g cremefraice
- 1 spsk bearnaise essens, kan erstattes med hvidvinseddike
- 2 spsk frisk estragon, hakket
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Mayonaise og cremefraiche røres sammen.Hakket estragon og bearnaise essens vendes i.Cremen smages til med salt og peber. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- I denne portion er der nok som tilbehør til 4-6 personer. Men lav gerne rigeligt for folk er vilde med den når de først har smagt den.
- Det kan anbefales at lave cremen et par timer før at den skal serveres. Så får den lov til at trække lidt smag. Men den kan også sagtens laves lige før servering. Du kan evt. røre lidt ekstra bearnaiseessens eller estragon i, hvis den kan trække lidt ekstra smag.
- Cremen kan sagtens holde sig i 2-3 dage i køleskabet. Så lav den gerne dagen før, hvis du gerne være lidt på forkant.
- Du vil også sagtens kunne bruge tørret estragon men jeg kan ikke svare på præcis hvor meget der skal bruges. Her må du prøve dig lidt frem.
Bearnaise dressing som tilbehør til aftensmaden.
Det er det perfekte tilbehør til aftensmaden. Især i sommermånederne hvor det gerne må være lidt mere let og lækkert. Du kan servere den som en kold sovs i stedet for en rigtig sovs. Den er her god som dyppelse til pommesfritterne, til en steak, til et stykke fisk, i en bagt kartoffel eller til en portion nye kartofler.
Den kan fungere hele året rundt, og jeg tænker også, at den skal serveres til nytår med noget lækkert brød til. Man kan også dyppe sine kartofler i den. Den går til langt det meste, så den er god bare at have i køleskabet.
Nederst kan du se, at jeg også har brugt den i en hjemmelavet hotdog – det var altså lækkert!
Jeg laver ofte en mayo selv som jeg bruger til opskriften. Så tilsætter jeg jeg bearnasieessens, frisk estragon, salt og peber. Men det er slet ikke nødvendigt med en hjemmelavet mayo. man behøves ikke at gøre det mere svært end højest nødvendigt.
Man kan bare købe en god en i butikkerne. Jeg kan anbefale den fra Hellmanns, den smager virkelig godt. Køber du den, kan du blande cremfraiche og estragon i den, og så har du din bearnaise dressing.
Hvis du vil hellere vil have bearnaise mayo til dine fritter så kan man bare undlade cremefraiche og bruge dobbelt af mayo. Så får du en virkelig lækker bearnaise mayo som går godt til både burger og fritter.