Bearnaisecreme.
Her får du opskriften på en virkelig LÆKKER kold bearnaisecreme! Vi kan også kalde det for en form for bearnaise dressing eller bearnaise mayo.
Spis den til en masse lækkerier såsom disse pølsebrød her. Så bruger du cremen som en lækker dressing.
Det er en af de opskrifter, som man kan bruge til rigtig mange forskellige ting. Det er hermed det ultimative tilbehør til aftensmaden.
Bearnaisecreme
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 2 dl smagsneutral olie f.eks. raps.
- ½ tsk salt og lidt peber
- ½ tsk Djon sennep
- 2 spsk lys balsamico
- 50 g cremefraice eller fed græsk yoghurt
- 3 spsk frisk estragon hakket
Fremgangsmåde
- Med en elpisker piskes æggeblommer med salt - ca. 2 minutter.
- Æggeblommerne skal samle sig.
- Lidt efter lidt tilsættes olien, gør det langsomt så din mayo ikke skiller.
- Kom dijonsennep, balsamico og salt i og pisk igen.
- Til sidst vendes cremefraiche og hakket estragon i.
- Smag til og server cremen. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Jeg ved selv, hvor svært det kan være at finde det rette tilbehør til aftensmade. Du kan derfor finde flere opskrifter på tilbehør og salater lige her.
- Jeg har også en hel kategori med dip, dressing og pesto. Så kan du frit vælge mellem en række lækre dressinger.
- Den kan godt holde sig i 1-2 dage i køleskabet, så hvis du lave den dagen før, kan du sagtens det. Nogle gange kan den også holde sig længere.
Kold bearnaise mayo som tilbehør til aftensmaden.
Du kan servere den som en kold sovs til din aftensmad i stedet for at du laver en rigtig sovs. Den er her god som dyppelse til pommesfritterne, til en steak. Nederst kan du se, at jeg også har brugt den i en hjemmelavet hotdog – det var altså lækkert!
I denne opskrift laver jeg først en mayo, hvorefter jeg tilsætter de smage, der gør, at det bliver til en bearnaise udgave. Det er faktisk virkelig nemt at lave en mayonnaise selv.
Hvis du dog ikke vil lave din egen, så kan du også godt købe en god en i butikkerne. Jeg kan her anbefale den fra Hellmanns, den smager godt.Køber du den, kan du blande cremfraiche og estragon i den, og så har du din dressing.
Den kan fungere hele året rundt, og jeg tænker også, at den skal serveres til nytår med noget lækkert brød til. Man kan også dyppe sine kartofler i den. Den går til langt det meste, så den er god bare at have i køleskabet.
