Bløde tacos med krydret svinekød.
Her finder du opskriften på nogle vildt lækre bløde tacos med krydret svinekød. En perfekt kombi med fintsnittet sprød kål, marineret kød, friske skiver æble og en hvidløgsmayo. Det kan jeg anbefale dig at prøve.
Og nårh ja! Så har jeg toppet de bløde tasos med friske koriander. Den friske krydderurt som helt klart deler vandene.
Kan du lide koriander? Jeg synes at det smager fantastisk! Du kan jo altid lade være med at putte det på, det kan fint undlades.
Bløde tacos med krydret svinekød
Ingredienser
Fyld
- 400 g spidskål eller rødkål
- 1 appelsin, saften derfra
- 1 lime, saften derfra
- 2 spsk olie, fx en god olivenolie
- Lidt salt og peber
- 1 æble i tynde både
Krydret svinekød
- 450 g svinekød, fx koteletter
- 1 rødløg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt og peber
- Olie til stegning
Hvidløgsmayo
- 150 g Mayo
- 2 fed hvidløg
- Lidt salt og peber
Derudover
- 12 små bløde tacos
- Friske koriander
Fremgangsmåde
Fyld
- Snit kålen fint og vend med saft fra lime og appelsin, olie, salt og peber.
- Del æblet i kvarte, fjern kernehus og skær det i tynde både.Du kan give skiverne lidt citron/limesaft så bliver de ikke brune mens resten laves.
- Pres pillede hvidløgsfed i mayoen og smag til med salt og peber.
Krydret svinekød
- Skær kød og rødløg i strimler og steg det på en varm pande med olie og krydderier, til det er gemmestegt.
- De små tacos kan lunes på en varm tør pande inden de fyldes med grønt, kød og mayo. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Til de bløde tasos kan du sagtens bruge en rest kød som er tilberedt. Så skal det bare have en hurtig tur på panden med krydderierne.
- Jeg har før brugt en rest flæskesteg fra vores aftensmad. Jeg fjerner sværrene og skærer kødet i mindre stykker. Det er en perfekt måde at få brugt resterne på i en ny ret.
- Du kan både bruge fintsnittet spidskål, lilla eller grøn, og rødkål kan også sagtens bruges.
- Kan du lide æble så må du endelig ikke undlade det, det smager super godt. Det er dejlig sprødt og passer godt til retten.
- Jeg har brugt små bløde tacos i denne her opskrift, men du kan også godt bruge de almindelige størrelse madpandekager.
Tacos med svinekød.
Til denne opskrift har jeg brugt svinekotelleter. De skæres ud i mindre stykker og steges med krydderierne. Du kan sagtens bruge andre udskæringer af svinekød og du kan også sagtens lave det med kylling i stedet.
Ofte kan man finde svinekød i tern eller strimler som er nemt lige at stege. Men man kan også sagtens købe et større stykke kød og så selv skære det ud.
Kiloprisen på svinekødet er billigst hvis du køber et stykke og selv skærer. For eksempel kan man købe en nakkefilet, som er det man får nakkekoletter af. Her kan du så både skære nogle koteletter og så skære strimler af kødet til en portion bløde tasos med krydret svinekød.
Nakkefilet har noget fedtmarmorering, men det er også med til at give noget god smag til retten. Brug det kød som du har lyst til, det du bedst kan lide eller det som i har derhjemme i forvejen. Krydderierne det steges i er nemlig også med til at give kødet den gode smag til retten.
Hvis du er vild med tacos, kan du også prøve de her lækre tacos med halloumi. Her bliver stykker af halloumi paneret i pankorasp og stegt på panden.