Blomkål og kikærter i rød karry

Nem og smagfuld vegetarret med blomkål og kikærter.

Her får du opskriften på en lækker vegetarisk hverdagsret med blomkål og kikærter i rød karry. Retten er lavet med kokosmælk, den er nem at lave og har en mild smag. Så her kan hele familien godt spise med.

Spis retten som den er eller server fx ris dertil.

Prøv også servere lune pandebrød til. Det er super lækkert at dyppe i den lækre sovs!

Ønsker du en lidt mere spicy udgave, så kan du sagtens tilsætte lidt frisk finthakket chili eller lidt chilisauce ved siden af. Så kan familiens mindste stadig være med.

Blomkål og kikærter i rød karry

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
4 portioner

Ingredienser

  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg presset
  • 280 g blomkålshoved i mindre buketter
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 tsk red curry past
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie og tilsæt stødt koriander.
  • Kom blomkåls buketter og ½ dåse kikærter i. (Sørg for at skylle kikæreterne godt, så de ikke bliver hældt direkte fra dåsen). Krydr med salt og peber.
  • Brun det af under omrøring i ca. 5 min. Blomkålen må gerne få lidt farve og tilsæt så red curry paste.
  • Hæld kokosmælk og hakkede tomater i og lad det simre i små 10 minutter.
  • Imens steges resten af kikærterne på en lille pande i lidt olie. De skal blive sprøde og de knitre lidt på panden, krydr med lidt salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
  • Retten smages til der kan evt. tilsættes lidt frisk limesaft. Der er lækkert med lidt syre i en fed kokosmælk smag.
  • Drys de sprøde kikærter på toppen og evt. lidt friske krydderurter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Når vi laver vegetariske retter hjemme hos os, er blomkål og kikærter ofte en del af måltidet. Vi spiser det ret tit og i mange afskygninger. Bl.a. noget så simpelt som stegt blomkål er ofte et aftensmads indslag herhjemme. Vi er også ret glade for kikærter og i retten her smager de virkelig dejligt.

Kødfrie dage

Det er blevet meget populært at skære lidt ned på kødet og i stedet anvende råvare som fx kikærter. Rigtig mange har en eller flere kødfrie dage i ugens løb. Jeg er fan og det er jeg af flere årsager.

Miljøet er et vigtigt hensyn at tage og hvis det kan gavne at vi alle tænker lidt over det, hvorfor så ikke hjælpe lidt til.

Kroppen tager sikkert ingen skade af en kødfri dag om ugen. Tværtimod (uden at være klog på området) så tager det faktisk tarmene ret lang tid at fordøje det kød man indtager, så jeg tror da bare at vi har godt af det.

Udfordret i madens verden er der nok også mange der kan blive, for vi skal jo til at bruge vores kreativitet lidt mere og udnytte de mange skønne grønne råvare der findes. Jeg tror at mange tager udgangspunkt i kødet “og hvad skal vi så have til, som tilbehør?”. Jeg kan virkelig godt lide idéen om at grøntsagerne ikke er tilbehøret men indimellem er hovedelementet i måltidet.

2 Responses

  1. Hej Maria
    Jeg har lavet denne ret en gang før, og er mega fan, den er så lækker. Jeg ville gerne lave den igen, men jeg kan ikke se opskriften?
    Mvh Marie

  2. Hej Marie,
    Det var da også fjollet, teksten var der men ikke opskriften. Den var glippet i farten, med det nye design 🙂
    Opskriften er der nu.
    Hvor er det skønt at du kan lide retten, det er jeg rigtig glad for at læse..
    God fornøjelse – endnu engang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..