Pandebrød

by Maria
Pandebrød

Små pandebrød.

Her får du opskriften på nogle lækre pandebrød. Det er nogle luftige bløde madbrød som tilberedes på panden og skal derfor ikke i ovnen.

Pandebrød er en super god idé som tilbehør til aftensmaden, både som en del af en mere klassisk aftensmad men specielt også hvis du for eksempel laver persille pesto, humus, tzaziki eller andet lækkert, som du kan dyppe dit brød i.

Her serveres pandebrødene med oksedeller og cous cous salat.

Du kan alt efter smag og lyst tilføje krydderrier og krydderurter til dit brød. Evt. med kommen hvis du kaster dig ud i en lidt mere indisk inspireret udgave, eller måske godt med oregano eller basilikum til en lækker omgang græsk mad. Kom små stykker oliven i, soltørrede tomater eller andet godt – det er helt op til dig!

Lav dem også gerne lige efter opskriften, de er super lækre.

Pandebrød

Hurtigt, nemt og super lækkert pandebrød.
Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
6 små brød
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage
Kalorier: 163

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk olie
  • 160 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gæren i vandet sammen med olie.
  • Tilsæt begge typer mel og salt. Ælt det godt sammen. Drys mel på køkkenbordet og ælt dejen igennem.
  • Del dejen i 6 lige store boller og lad bollerne hæve på bordet under et klæde i 30 minutter.
  • Drys mel på bord og boller, og rul ud til flade brød. Steg dem gyldne i lidt olie på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side. Drys med salt under stegningen og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Brug resterne af brødet dagen efter.

Får I ikke spist det hele til aftensmaden – så kom de resterende brød på køl til dagen efter. Pift dem evt. op med lidt revet ost, noget god olie eller pesto og en tur i ovnen. På ca. 200 grader og indtil osten er smeltet, det er super lækkert og så bliver resterne samtidig genbrugt. Det er så fantastisk ikke at skulle smide mad ud.

Du kan også grille brødene.

I sommerperioden er vi mange der er helt vilde med at grille, lige så snart at vejret er til det. Og gerne så meget som muligt. På grillen kan man komme meget andet end bare kød og pølser.

Du kan nemlig sagtens grille de her brød. Når de er rullet ud pensles de med olie på toppen og lægges på grillen med “olie-siden” ned på grillen. Imens de grilles pensles de på den anden side og drysses med salt og eventuelt krydderier.

De afbages så på begge sider på grillen og er klar til servering.

Pandebrød

Leave a Comment

Opskrift Vurdering