Home aftensmad Oksedeller med squash

Oksedeller med squash

by Maria
Oksedeller med squash

Krydrede oksedeller med squash.

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Friland. Her får du opskriften på nogle skønne krydrede oksedeller med squash. En couscoussalat med bagt squash/rødløg og hjemmebagt pandebrød.

En god hverdagsret hvor flere af elementerne kan genbruges til dagen efter, hvis I har rester tilbage. Både til aftensmaden og madpakkerne fungerer det super godt.

Jeg tænker ofte frokosten/aftensmaden ”til dagen derpå” med ind i min madlavning. Det er en god måde at få maden til at række længere på og specielt når man vælger økologisk kød som er en lidt dyrere post i madbudgettet.

Oksekødet har fået selskab af en revet squash. Det gør dellerne saftige og så rækker sådan en pakke kød lidt længere med grøntsager i. Squash er så mild i smagen, så selv de små som måske ikke er så vild med grønt i farsen, kan helt sikkert godt være med. Hvis du gerne vil have en dressing til, kan jeg anbefale denne myntedressing. De syltede rødløg du ser på billedet kan du finde opskriften på lige her.

Nogle gange når jeg fortæller Josefine at der er squash i maden, så siger hun; Ej mor det skal du ikke sige når jeg alligevel ikke kan smage det – for måske ville jeg ikke spise det til at starte med, hvis jeg vidste det”. Men som mange andre børn så foretrækker hun altså rå grøntsager. Jeg kan anbefale en lille ekstra skål med grøntsags stave ved siden af.

 

Oksedeller med squash

Oksedeller med squash, couscoussalat og pandebrød

print
portioner: 4 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • OKSEDELLER OG SALAT
  • 400 g hakket oksekød fra Friland
  • 2 squash
  • ½ løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, pillet og presset
  • 1 æg
  • 4 spsk mel
  • 1½ tsk salt og lidt peber
  • 1½ tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk kanel
  • Olie til stegning
  • Bredbladet persille
  • 2 rødløg
  • 1 granatæble, kernerne derfra
  • 2½ dl couscous
  • 5 dl kogende vand
  • 1 bouillonterning
  • PANDEBRØD
  • 2 dl. lunt vand
  • 10 g. gær
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. olie
  • 150 g. hvedemel
  • 100 g. fuldkorns spelt mel

Sådan gør du:

Oksedeller

  • Kom kødet i en skål og rør det godt sammen med salt
  • Løg, hvidløg, en god håndfuld hakket persille, krydderier, peber og ægget røres godt sammen i kødet
  • Riv den ene squash, pres det værste af væsken fra med hænderne og vend det i kødet. Til sidst drysses melet i og farsen vendes godt sammen. Virker farsen meget våd kan du drysse en ekstra spsk mel i
  • Form farsen til små lidt aflange frikadeller og steg dem på en varm pande i olie i ca. 7 minutter. De skal have godt med farve hele vejen rundt.

Couscoussalat

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)
  • Skær den anden squash i grove tern og pil rødløgene og skær dem ligeledes i nogle grove stykker. Kom begge dele på en bageplade med bagepapir, hæld et par spsk olie på, drys med lidt salt og peber og bag grøntsagerne i ovnen i 20 minutter
  • I en skål kommes couscous med bouillonterningen som smuldres deri, og det kogende vand (gerne fra elkedlen) hældes over. Kom et lille låg på og efter ca. 7 minutter er de klar til brug
  • Hak et par håndfulde persille og vend i couscousen sammen med lidt salt, peber og halvdelen af granatæblekernerne.
  • Kom blandingen på et serveringsfad med de bagte grøntsager på toppen, sammen med den anden halvdel af kernerne og evt lidt ekstra hakket persille

Pandebrød

  • Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt olie, salt og melet og ælt det godt sammen. Er dejen meget klistret så drys lidt ekstra mel i
  • Kom dejen ud på bordepladen og del til 6 lige store boller
  • Drys lidt mel på bordet og lad bollerne hæve på bordet under et klæde i 30 minutter
  • Med fingrene trykkes bollerne flade ca. ½ cm tykkelse og de steges i lidt olie på en varm pande i ca 2 minutter på hver side - drys med salt under stegningen

 

Hjemme hos os.

Personligt så foretrækker jeg økologiske råvarer hjemme hos os. Det er noget jeg prioriterer højt. For det første så synes jeg faktisk at kødet smager meget bedre. For det andet så har jeg det allerbedst ved, at sætte tænderne i kød fra dyr, som jeg ved har haft det bedre.

Med alt den info vi får i dag – så kan jeg næsten ikke bære at købe andet. Det er nok også derfor, at jeg har valgt at vi spiser mindre kød i hverdagen. For vi kan ikke komme uden om at det jo koster lidt mere og for mig har det helt klart været noget jeg skulle vænne mig til. Når vi så spiser mindre kød, så er der også bedre råd til at træffe de økologiske valg. Det er jo en win-win.

Det er ikke 100% at jeg køber økologisk, men jeg gør det lige så meget, at jeg kan og føler at min pengepung kan være med.

I højere og højere grad tænker jeg, ”hellere kvalitet frem for kvantitet”.

Jeg tror også at flere og flere vælger økologi og dyrevelfærd til men det stadig er noget som deler vandende. Hjemme hos os taler vi også lidt om økologi. Hvorfor man køber det ene frem for det andet. At grøntsagerne sprøjtes/ikke sprøjtes og hvordan dyrene har det. Jeg kan godt lide at inddrage min datter i den slags og lære hende om hvor vores råvare kommer fra. Det skal altid tages i små bidder for lige så spændende hun kan synes det er, lige så hurtigt kan hun miste koncentrationen igen. Men det tager vi med.

Har du lyst til at læse mere om Friland kan du klikke lige her – hvor der også findes en masse opskrifter.

Leave a Comment