Blomkålsris

by Maria
Blomkålsris

Blomkålsris.

Sunde og super nemme blomkålsris. Så simpelt skal det gøres!

Ris lavet på blomkål er blevet utrolig populært at spise. Det er en god erstatning for de almindlige hvide ris, især hvis man gerne vil spare lidt på kalorierne.

Det eneste du skal bruge for at lave risene er et blomkålshoved. Risene kan du så servere som de er eller tilberede dem.

Prøv fx at stege dine blomkålsris.

Du kan prøve denne opskrift med karry, grønt og æg!

I stedet for at servere udelukkende blomkålsris kan du også blande det med almindelig ris. Så får du lidt flere grøntsager i måltidet, stadig med smagen af almindelige ris og kan samtidig spare lidt på det kalorierne.

Blomkålsris

Sådan laver du nemt dine egne blomkålsris.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
3 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 350 g blomkål, ca. ½ hoved

Fremgangsmåde
 

  • Riv blomkålen på den grove side af rivejernet. Du kan evt. også bruge en foodprocessor, det går lynhurtigt.
  • Server "risene" som de er. Vil du gerne servere dem lune, kan de lige overhældes med lidt kogende vand. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Opbevaring og holdbarhed

Du kan sagtens forberede en større portion når du er i gang med at rive blomkål. Og gemme det til senere på ugen.

Nogle gange er det bare skønt at være foran og have klargjort grøntsagerne i køleskabet.

Opbevar det i køleskabet i en bøtte med låg. Risene kan sagtens holde sig i 3-4 dage. Du kan altid lugte til dem. Når de begynder at lugte lidt af “prut” så er man ikke i tvivl om , at de ikke skal anvendes.

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering