Stegte blomkålsris med karry og æg
Her får su opskriften på karry krydrede stegte blomkålsris med æg og edemammebønner. Det er et super lækkert alternativ til de almindelige hvide ris. Kan du lide stegte ris, så skal du helt klart prøve denne opskrift. Det smager virkelig skønt og så er det et utrolig nemt indslag til aftensmaden.
Retten er toppet med disse skønne syltede rødløg!
Stegte blomkålsris er så nemme at lave, så prøv det endelig.
Stegte blomkålsris
Ingredienser
- 500 g blomkål
- 6 æg
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 300 g soyabønner, eller ærter
- 4 tsk. karry
- 1½ tsk salt og lidt peber
- 3 spsk olie til stegning
Fremgangsmåde
- Riv blomkål på rivejernet eller kom det i en foodprocessor.
- Tag soyabønner ud fra frost.
- Opvarm en pande med olie og kom løg og hvidløg på panden.
- Sauter det i et par minutter til løgene er blevet klare i farven.
- Kom blomkål, karry, salt, peber og soyabønner på panden og steg i ca. 5 minutter under omrøring.
- Skub blandingen til den ene side og slå æggene ud på panden.
- Rør æggene sammen og bland det hele sammen på panden.Blandingen steges videre indtil æggene er færdige.
- Server med soya og evt. friske koriander på toppen.Det giver en skøn og frisk smag på retten. Velbekomme!
Måske kender du til blomkålsris. Det er jo faktisk bare blomkål som er revet på rivejernet eller kørt igennem en foodprocessor. Og så bliver de serveret som de er. Det kan du også sagtens. Men med denne opskrift får du meget mere smag og blomkål der er stegt, smager virkelig skønt.
Personligt så synes jeg, at blomkålsris der kommer en tur på panden, er meget mere lækre og så findes der jo et hav af muligheder. Jeg er ret begejstret for opskriften, da de kan nydes som de er, uden ekstra tilbehør. Og så smager de også godt kolde dagen efter i madpakken.
Mangler du inspiration til aftensmadens tilbehør kan du finde opskrifter i salater, grønt og tilbehør!
I mange supermarkeder kan man købe blomkålsris. Sår er der super neemt når man ikke orker selv at rive blomkålen. De findes i grøntsagsafdelingerne på køl, i poser.
6 comments
Lækker opskrift 🙂 Hele familien herhjemme har været på LCHF i en længere periode, men sjovt nok, har det aldrig slået mig at lave blomkåls-ris på denne! Men det giver jo rigtig god mening – og så med lidt chutney til 😀 🙂
Hej Johanne,
Bedre sent ens aldrig (!!) får du lige en hilsen fra mig.
Hvor er jeg glad for at du synes om opskriften. Og det er da en skøn løsning, hvis i lever efter LCHF principperne!
Chutney til lyder også utrolig lækkert. Mums.
Ha´ en skøn dag.
De bedste hilsner fra Maria
Laver så tit blomkålsris. Det smager simpelthen så godt. Tak Maria.
Hej Lisbet
Hvor er det skønt at læse, dejligt du skrev! 🙂
Jeg elsker også selv de stegte blomkålsris.
Kh Maria
Kan man erstatte edamamebønnerne med noget andet?
Hej Louise,
Det kan du sagtens f.eks. ærter. Men du kan også bare undlade og lave dem uden edemammebønner eller andet.
Det smager godt alligevel 🙂
KH Maria