Blomkålssuppe

Blomkålssuppe.

Her får du opskriften på en skøn blomkålssuppe. Suppen har en mild og rund smag. Den bliver ekstra cremet da den er lavet med kartofler. På toppen er der kommet rugbrøds croutoner. De er salte og sprøde og er helt perfekt på denne suppe.

Når efteråret nærmer sig så begynder suppevejret også. Det er så skønt, at lune sig på varme og smagfulde retter. Simreretter, gryderetter og supper. Denne blomkålssuppe er meget nem at lave.

Du kan sagtens servere suppen for hele familien. Er nogen i familien også vant til, at drysse med bacontern på toppen, som man bedst kender det fra kartoffel- porresuppen, så er det også lækkert ovenpå denne blomkålssuppe.

Blomkålssuppe

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 portioner

Ingredienser

Blomkålssuppe

  • 300 g blomkål
  • 400 g kartofler
  • 1 løg
  • 6 dl vand
  • 2 spsk olie
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1,5 tsk salt og lidt peber

Rugbrøds crutoner

  • 3 skiver rugbrød
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • Evt. frisk timian og persille til at pynte af med

Fremgangsmåde

Suppe

  • Skræl kartoflerne, pil løget og skær begge dele i grove stykker.
    Blomkål skæres i buketter.
  • Opvarm en gryde med olie.
  • Kom løg, blomkål og kartofler i gryden med timian, 1 tsk salt og lidt peber.
    Sauter det af i 3 minutters tid.
  • Hæld vandet i gryden og tilsæt bouillonterningen.
  • Lad det koge under låg, ved middelvarme i ca. 15 minutter.
    Kartoflerne skal være godt møre.
  • Suppen blendes og smages til med salt og peber.

Rugbrødscroutoner

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Skær rugbrødet i små tern og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Hæld olie over og bland det rundt med salt.
  • Kom croutonerne i ovnen i ca. 25 minutter.
    Vend i dem undervejs og pas på de ikke brænder på i kanterne.
  • Tag croutonerne ud af ovnen af lad dem køle af på køkkenbordet.
  • Drys de sprøde croutoner og evt. friske krydderurter på toppen af suppen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til blomkålssuppe.
  • Suppen kan du sagtens variere i smag med forskellige krydderier. Er du fx til en lidt mere krydret udgave kan lidt cayennepeber, stødt koriander og måske en anelse chili gøre underværker.
  • Som suppen er lavet her er den faktisk både vegetarisk og vegansk. Den er ikke vendt med hverken mælk eller fløde. Men ønsker du at tilsætte en sjat af det, kan du sagtens “runde suppen af” med lidt fløde. Brug bare den slags som du foretrækker.
  • Lav gerne dobbelt af suppen og hav til flere dage. Sådan en suppe kan sagtens spises flere dage i træk og smager stadig fint.
  • Du skal også prøve denne kartoffel porresuppe – den er også lækker cremet.

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe med kartofler.

I denne her opskrift har jeg lavet suppen på både blomkål og kartofler. Begge ingredienser er nemlig med til at gøre suppen virkelig cremet. Jeg bruger cirka 50/50 af begge dele, men du kan altid justere efter din egen præference.

Sådan en blomkålssuppe med kartofler kan du med fordel lave lidt ekstra af, nu hvor du er i gang. Hvis du laver dobbeltportion, kan du enten gemme det til dagen efter eller fryse det ned. Så kan det tages op en dag, hvor det gerne må være nemt og lækkert.

 

Blomkålssuppe

Sådan bruger du dit blomkål.

Har du haft dit blomkål liggende lidt tid i køleskabet og er det blevet lidt blød og kedelig? Så smid det endelig ikke ud. Hvis det bare skal i suppen, gør det ingen forskel om det er blevet lidt trist og blødt. Det kan sagtens bruges.

Men vil du for eksempel have det råt i en salat, så må det gerne være lidt sprødt.

Kom blomkåls buketterne i iskoldt vand, gerne med lidt isterninger. Efter ca. 10-15 minutter vil du opleve at blomkålen er blevet meget mere sprød igen. Kålen vil suge vand til sig og det gør at den bliver sprød og lækker.

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..