boller i karry

Boller i karry.

Her får du min boller i karry opskrift. Det er helt simpelt kødboller i karrysauce, og jeg har valgt at lave en gammeldags karrysovs.

Hos mange børnefamilier er det en ret, som bliver lavet med jævne mellemrum. Den er nemlig ikke særlig vanskelig, og de fleste børn er vilde med boller i en god karrysovs og ris til.

Er du til karryretter, så prøv også denne vegetariske kokos karry suppe.

Denne opskrift er lavet med den bedste mormormad for øje. En klassisk ret lavet på en god opbagt sovs, med en gavmild sjat fløde. Det gør smagen rund og sovsen dejlig cremet.

Den bedste slags familiemad hvor alle kan spise med.

4 fra 1 stemme

Boller i karry

Kødboller i en velsmagende cremet karrysauce som serveres med ris.
Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
4 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Boller

  • 500 g hakket svinekød, eller kalv/flæsk
  • 1 lille løg
  • 40 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • tsk salt og lidt peber

Karrysauce

  • 25 g smør
  • 2 spsk karry
  • 30 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • dl vand fra kødbollerne
  • dl piskefløde
  • 1 tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Rør kødet sejt med salt.
  • Pil løget og hak det i meget fine tern. Du kan også hakke det i en minihakker.
    Det foretrækker jeg at gøre.
  • Rør så de resterende ingredienser sammen.
    Form til ca. 16 kødboller.
  • Kødbollerne tilberedes i letkogende vand med lidt salt.
    Lad bollerne koge i ca. 5 minutter.
  • Tag bollerne op af vandet, stil dem til side og gem vandet til karrysaucen.
  • Husk at sætte dine ris over!

Karrysauce

  • Kom smørret i en gryde sammen med karry.
    Når karryen er blevet "brændt lidt af" kommes melet i og det piskes til en klump.
  • Meget langsomt, for ikke at lave klumper, hældes mælken i.
    Pisk det godt sammen med melet.
  • Gentag med vandet fra kødbollerne.
    Lad sovsen komme op til kogepunktet mens der piskes, så den tykner.
  • Fløden tilsættes og smages til med salt og peber. Til sidst kommes bollerne i.
    Lad retten simre i 5-10 minutter og server med de kogte ris. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan sagtens fryse retten ned. Det er jo så nemt lige at lave dobbelt portion, når nu man er i gang i køkkenet i forvejen.
  • Boller i karry er jo i sig selv ganske simpel men kan også nemt piftes op med en masse tilbehør. Såsom æbletern, kokos flager eller kokosmel, ristede peanuts, rosiner, mangotern og meget mere.
  • Kan du lide kokosmælk i boller i karry så kan man sagtens bruge det i stedet for mælk og fløde.
  • Synes du at retten mangler lidt smag så tilsæt ½-1 bouillonterning. Enten en grøntsagsbouillon eller med gris.

Find flere hverdagsfavoritter lige her!

 

boller i karry

 

Boller i karry opskrift.

Denne ret er en som vi laver med jævne mellemrum. Det er den slags aftensmad som jeg med sikkerhed ved, bliver taget godt imod.

Derudover er det også bare super nemt at lave til flere dage. Så ofte spiser vi altså det her to dage i træk. Det er bare nemt og ligetil i hverdagen.

Herhjemme har vi ofte flere små skåle med til bords, når jeg serverer retten. Foruden de kogte ris, bollerne i karrysaucen så gør det bare retten mere spændende med forskellige toppings. Så har alle om bordet mulighed for, at drysse det på, som man nu har lyst til.

 

Gammeldags karrysovs.

Jeg elsker at spise karry i min mad, da det giver den lækreste smag til retten. Karry er faktisk et sammensat krydderi af flere forskellige krydderier, og derfor får krydderiet så dyb en smag.

Jeg laver mine kødboller i karrysauce på den gammeldags måde. Der bruger man hvedemel, smør og mælk samt en smule fløde.

Hvis du også elsker en god karrysovs, så kan jeg anbefale dig at prøve min ristaffel med kylling i karry.

3 Responses

  1. 4 stars
    Bruger altid denne opskrift. Laver dobbelt portion. Kan anbefale at tilsætte 1-2 bollionterninger ellers smager det ikke af så meget. Og så putter jeg også løg og æble i sovsen

    1. Hej Line. Det kommer også lidt an på, hvor kraftig en smag karryen har og giver til retten. Man skal nemlig altid smage til, så jeg er glad for, at du selv tilsætter lidt ekstra, så det smager, som du kan lide det. Jeg putter også selv løg og æble i min boller i karry nogle gange, da det nemlig smager super godt. Dog er min tanke med denne her opskrift at gøre den så enkel og “fordansket” uden alt for mange ingredienser.
      Kh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..