Brød med gedeost og honning.
Her kan du få opskriften på nogle virkelig lækre brød med gedeost og honning. De små brød er toppet med en hjemmelavet løgkompot. Det er genialt at lave, hvis du eksempelvis mangler noget til tapasbordet eller mangler en lille lækker appetizer.
Jeg har også denne her opskrift på grillet brød med gedeost og hindbær.
Du kan bruge helt almindelig flute eller andet brød, som du skærer i mindre skiver.
Gedeost kan godt dele vandene en smule, men sammen med lidt honning og en god løgkompot på toppen smager det virkelig godt. Det kan anbefales!
Brød med gedeost og honning
Ingredienser
Løgkompot
- 1 rødløg
- 1 spsk olie
- ½ spsk honning
- 1 spsk mørk balsamico
- Salt og peber
Brød med gedeost
- 6 skiver brød
- Lidt olivenolie
- Lidt flydende honning
- 80 g gedeost
- Salt og peber
- Friske basilikumsblade
Fremgangsmåde
Løgkompot
- Pil løget. Halver det og skær i tynde skiver.På en varm pande med olie steges løget af.Efter 4-5 minutter falder det lidt sammen og så tilsættes honning og mørk balsamico.Giv det yderligere 4-5 minutter så honningen karamellisere løgene.Smag til med salt og peber.
Brød med gedeost
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Læg brødskiverne på en bagerist og pensl med olie.
- Giv brødene 3-4 minutter i ovnen.
- Skær gedeosten i skiver. Der skal være mindst i skive på hvert brød.
- Fordel gedeosten på skiverne og kom en smule flydende honning på.Drys med salt og peber.
- Giv brødene yderligere 5-8 minutter.
- Til sidst toppes med løgkompot og friske basilikumsblade. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Hvis du gerne vil forberede noget af den her opskrift forud for, at du eksempelvis får gæster, så kan du godt det. Så kan du eksempelvis godt lave løgkompotten et par dage før. Gedeosten kan skæres i skiver og det samme kan brødet. Så skal du kun sørge for at lune brød og gedeosten, inden det skal serveres.
- Her har jeg brugt et helt almindeligt flute i en lidt grov udgave, som jeg havde købt i en bake-off i mit lokale supermarked. Det fungerede helt fint. Et flute er meget passende til opskriften, da du så kan skære små stykker, der passer med en lille skive gedeost.
- Du kan også lade dig inspirere af de her bruschetta med frisk tomat og basilikum.
Små tapas med gedeost.
De her brød med gedeost og honning har jeg selv lavet flere gange i forskellige anledninger. Eksempelvis har jeg lavet dem som et del af et tapasbord, hvor det her har været én af flere retter.
Det fungerer også super godt som en lille appetizer eller som en lille forret, inden der kommer andet på bordet.
De her brød skal helst laves færdige lige inden, at de skal spises. Så er brødet stadig dejligt frisk, og gedeosten er ikke blevet helt kedelig.
Du kan dog sagtens lave din løgkompot tidligere på dagen eller et par dage før. Det tager den ikke skade af, og det bliver kun nemmere for dig, når det hele skal laves.